x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Hat-trick marcat în trei minute de Orban pentru calificarea lui Gent în Conference League

Hat-trick marcat în trei minute de Orban pentru calificarea lui Gent în Conference League

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2023   •   22:50
Hat-trick marcat în trei minute de Orban pentru calificarea lui Gent în Conference League
Sursa foto: Hepta

Gift Emmanuel Orban a marcat cel mai rapid hat-trick din istoria competiților de club europene pentru Gent, punând capăt unei serii de 7 meciuri fără victorie în Europa, în deplasare. Gent a trecut cu 4-1 de Istanbul Basaksehir, obținând calificarea în sferturile de finală ale Conference League.

Fără să fi pierdut niciodată până acum pe pământ turcesc, Gent a rezolvat meciul până la pauză, cu un hat-trick marcat în interval de trei minute, de Orban, care a pus capăt speranțelor de calificare a gazdelor.

Atacantul de origine nigeriană a înscris primul său gol al serii din apropiere imediat după jumătatea de oră, înainte de a trimite un șut de la distanță, cu care l-a învins pe portarul Volkan Babacan, câteva secunde mai târziu.

Hat-trick-ul lui Orban a fost completat un minut mai târziu, când atacantul a trimis în plasă o minge deviată, pentru a oferi Gent un avantaj de trei goluri înainte de pauză.

Gent a marcat al patrulea gol chiar înainte de pauză, prin celălalt atacant Hugo Cuypers, cu o lovitură de cap, din centrarea lui Sven Kums.

În repriza a doua oaspeții s-au mulțumit să conserve avantajul de patru goluri, Basaksehir reușind să marcheze un singur gol de consolare pe finalul partidei, prin Adnan Januzaj.

Pentru Gent este prima apariție în sferturile de finală de când a ajuns în aceași fază a Cupei UEFA, în 1991/92.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hat-trick gent Conference League