x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Încă un "ochi" pentru arbitri la Campionatul Mondial! Goal Line va avertiza dacă mingea trece linia porţii

Încă un "ochi" pentru arbitri la Campionatul Mondial! Goal Line va avertiza dacă mingea trece linia porţii

12 Iun 2014   •   10:54
Încă un "ochi" pentru arbitri la Campionatul Mondial! Goal Line va avertiza dacă mingea trece linia porţii

Spre deosebire de ediţiile trecute, este sigur că un anumit tip de greşeli de arbitraj nu se vor mai repeta la actuala ediţie a Cupei Mondiale.

FIFA a fost de acord cu implementarea sistemului Goal Line, cel care îl avertizează pe arbitrul întâlnirii că mingea a trecut de linia porţii cu întreaga circumferinţă.

Şeful firmei care a proiectat acest sistem, germanul Dirk Broichhausen, a demonstrat cum funcţionează noua tehnologie cu puţin timp înainte de primul fluier al Mondialului, declarând că "nu vom intra în detalii tehnice, dar vă spun un singur lucru: sistemul funcţionează de minune. Vă veţi convinge de acest lucru la Campionatul Mondial. Pe fiecare poartă sunt montate câte 7 camere, ele transmit prin fibră optică datele, care sunt analizate, iar arbitrul este informat în maxim o secundă".

Astfel, în momentul în care mingea trece de linia porţii cu întreaga circumferinţă, arbitrul central este anunţat de acest lucru pe ecranul ceasului digital purtat la mână. Mesajul primit este unul simplu: "GOAL", iar ceasul vibrează în momentul recepţionării informaţiei, sistemul având o abatere de numai 5 milimetri!


×
Subiecte în articol: goal line sistem CM brazilia