x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Info Mondial

Info Mondial

03 Iun 2010   •   00:00
Info Mondial
Anglia: Capello este "englez" până în 2012
Selecţionerul Angliei, Fabio Capello, şi-a prelungit contractul cu federaţia de la Londra, urmând să pregătească naţionala Albionului până la Euro 2012. Astfel, antrenorul italian a pus capăt oricăror zvonuri care anunţau că după Cupa Mondială va prelua banca tehnică a lui Inter Milano.

FIFA: Mandella aşteptat la festivitatea de deschidere
Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, şi-a exprimat speranţa că Nelson Mandela va fi prezent la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, deşi familia fostului lider sud-african susţine că acesta este prea în vârstă pentru a putea urmări din tribunele arenei Soccer City din Johannesburg meciul Africa de Sud-Mexic.
"Ne dorim să sărbătorim umanismul african alături de cel mai carismatic şi cel mai mare umanist în viaţă, Nelson Mandela. Sperăm că el va putea veni la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale", a declarat Blatter. Primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, care împlineşte 92 de ani la 18 iulie, nu mai apare aproape deloc în public, ultima apariţie de acest gen având loc la 11 februarie, în timpul vizitei la Parlamentul sud-african, care a marcat 20 de ani de la eliberarea sa.

Germania: Ballack, sfătuit să se retragă
Preşedintele lui Bayern München, Uli Hoeness, l-a sfătuit pe Michael Ballack, căpitanul de drept al echipei Germaniei, să se retragă din naţională. "Deşi este greu trebuie să ştii care este momentul în care este bine să pui punct. Nu cred că pentru Ballack Euro 2012 poate fi un obiectiv. Dacă peste doi ani ar fi urmat un turneu final de Cupă Mondială, aş fi înţeles să continue, dar un campionat european în Polonia şi Ucraina nu cred că reprezită o motivaţie suficient de mare pentru el", a declarat Hoeness. Ballack s-a accidentat şi va lipsi de la Cupa Mondială din Afria de Sud, dar a anunţat că doreşte să continue la cel mai înalt nivel.

Uruguay: 70 de ani de la primul gol din istoria Mondialelor
Cu zece zile înainte de primul meci de la turneul final din Africa de Sud, în care va întâlni Franţa, naţionala Uruguayului a aniversat împlinirea a şapte decenii de la marcarea primului gol din istoria Cupei Mondiale de fotbal. Acel gol a fost marcat în această ţară la 13 iulie 1930 tocmai de către un francez, Lucien Laurent, într-un meci cu Mexic disputat pe stadionul echipei Penarol Montevideo. Cu această ocazie, fostul şef de stat al Uruguayului, Maria Sanguinetti şi actualul preşedinte al grupării Penarol, Juan Pedro Damiani, i-au oferit o placă de argint ambasadorului Franţei, Jean-Christophe Potton, şi omologului său mexican, Cassio Luiselli. Placa are o fotografie cu arena Pocitos pe care s-a jucat acel meci (ulterior demolată), scorul meciului (4-1), ora primului gol (15:19) şi numele marcatorului, care a decedat în urmă cu 5 ani.

Italia: Buffon se întâlneşte cu Mandella
În cadrul unui proiect umanitar lansat de Fundaţia "Get the Point" din care face parte, portarul "squadrei azzurra", Gianluigi Buffon, va avea o întrevedere cu Nelson Mandela, câştigătorul premiului Nobel pentru Pace şi fostul preşedinte al Africii de Sud."Am realizat multe dintre visele mele ca fotbalist, dar acesta este cel mai important în plan personal. Sunt mândru că pot fi o referinţă pentru copiii forţaţi să trăiască o viaţa mai puţin confortabilă decât cei care au acces la o educaţie corespunzătoare", a spus Buffon. Fundaţia "Get the Point" finanţează programe educative şi sportive pentru reducerea violenţei şi promovarea păcii.

Honduras: remiză "albă" cu Azerbaidjan
Naţionala Hondurasului, echipă calificată la turneul final şi următoarea adversară a tricolorilor în seria de meciuri amicale (sâmbătă, la St.Veit an der Glan, ora 20:30), a terminat nedeis, scor 0-0, partida de verificare disputată miercuri, la Zell Am See (Austria), împotriva Azerbaidjanului. Selecţionerul Reinaldo Rueda a folosit următorii jucători: Canales - Mendoza, Bernardez, Izaguirre, Figueroa (Chavez 46) - Guevara (Espinoza 46), Palacios (Thomas 46), Nunez - Alvarez (Garcia 75), De Leon (Turcios 67) - Suazo (Pavon 66).

Amicale: Brazilia s-a distrat în Zimbabwe
Reprezentativa Braziliei a învins, miercuri, la Harare, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata statului Zimbabwe, prin golurile marcate de Bastos (41), Robinho (44) şi Elano (56). Selecţionerul Carlos Dunga a folosit "11"-le cu care vrea s[ debuteze la Cupa Mondială: Julio Cesar (26 Gomes) - Maicon (45 D.Alves), Thiago Silva, Lucio (45 Luisao), Bastos - Melo, Gilberto Silva, Kaka (45 Baptista) - Elano, Luis Fabiano (60 Grafite), Robinho (65 Nilmar). Pentru acest joc, brazilienii au primit un milion de dolari.
În celelalte amicale disputate aseară, Serbia şi Polonia au încheiat nedecis, 0-0, în timp ce Grecia, cu stelistul Kapetanos titular 75 de minute, a fost învinsă de Paraguay cu 2-0 (Barrios 10 şi 29).

×