x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Info Mondial

Info Mondial

08 Iun 2010   •   00:00
Info Mondial
Brazilia: Branco spune că sexul sporeşte performanţa

Fostul jucător brazilian Branco, campion mondial în 1994, a declarat că fotbaliştii ar trebui să facă sex în timpul Cupei Mondiale pentru că astfel şi-ar îmbunătăţi evoluţiile.
"Ce rău poate face sexul? Fiul meu Stefano a fost conceput în timpul Mondialului din 1994 când am petrecut o zi liberă împreună cu soţia mea în San Francisco. Sexul este bun pentru că te eliberează de tensiune. Nu mai câştigasem titlul mondial de 24 de ani aşa că nu ne-a făcut nici un rău. Doar să nu faci sex cu soţia coechipierului... Am fost extrem de profesionişti când am câştigat Mondialul din 1994. Ne-am dus acolo să câştigăm şi am reuşit", a spus  Branco, care susţine că şi puţină băutură ajută la relaxare: "Ne era permis să consumăm alcool şi beam trei sau patru pahare pentru relaxare. Ce era rău în asta? Dacă era vreo problemă, atunci nu ar mai fi existat fotbal în Anglia sau Germania, unde se bea bere, sau în Italia, Franţa sau Argentina, unde se bea vin. Face parte din cultură. Am consumat alcool în '94, l-am conceput pe fiul meu şi toată lumea a spus că am fost perfecţi din punct de vedere fizic şi tactic".

Anglia: Rooney a înjurat un arbitru
Arbitrul meciului de verificare jucat luni de Anglia contra formaţiei Platinum Stars (3-0) a dezvăluit că a fost înjurat de Wayne Rooney, nemulţumit de o decizie luată împotriva naţionalei Albionului. "Rooney m-a insultat şi pentru asta am fost foarte dezamăgit de el deoarece este jucătorul meu preferat", a declarat Jeff Selogilwe, care i-a arătat englezului doar cartonaşul galben. "Dacă m-a insultat pe mine înseamnă că foloseşte acest limbaj vulgar şi cu alţi arbitri. Trebuie să înveţe să se controleze pentru că altfel riscă să fie eliminat la Cupa Mondială". Rooney, care după meci i-a cerut scuze fluieraşului sud-african, a fost eliminat în "sfertul" cu Portugalia la CM 2006 din Germania după ce l-a agresat pe Ricardo Carvalho.

Anglia: Barry ratează meciul cu SUA
Gareth Barry nu va putea fi recuperat până la ora primului joc al Angliei din grupa C, sâmbătă, cu echipa Statelor Unite. Mijlocaşul, care se află în plin proces de recuperare după o accidentare suferită în luna mai, a fost singurul jucător de câmp care nu a fost folosit de selecţionerul Fabio Capello în meciul de pregătire cu echipa sud-africană Platinum Stars (3-0).

Brazilia: Selecao s-a distrat cu Tanzania
Reprezentativa Braziliei a învins, luni, la Dar Es Salaam, cu scorul de 5-1 (2-0), naţionala Tanzaniei, într-un meci de pregătire în vederea Cupei Mondiale din Africa de Sud, informează AFP. Golurile învingătorilor au fost marcate de Robinho (10, 33), Ramires (53, 90+2) şi Kaka (76). Pentru Tanzania a înscris Aziz, în minutul 86.
Naţionala braziliană, antrenată de Carlos Dunga, a evoluat în următoarea formulă: Gomes - Maicon, Lucio (46 Luisao), Juan, Michel Bastos (46 Gilberto) - Elano (59 Daniel Alves), Felipe Melo (46 Ramires), Gilberto Silva (46 Josué), Kaka - Robinho, Luis Fabiano (76 Nilmar).
Brazilia va debuta la turneul final al CM împotriva Coreei de Sud, la 15 iunie, iar apoi se va duela cu Coasta de Fildeş, la 20 iunie, şi cu Portugalia, la 25 iunie, în grupa G a competiţiei.

FIFA: Monitorizare a pariurilor
FIFA şi Asociaţia Europeană pentru Securitate şi Integritate în Sport (ESSA), care reuneşte marii operatori europeni de pariuri online, au semnat un acord privind monitorizarea eventualelor pariuri în neregulă în legătură cu meciurile de la Cupa Mondială din Africa de Sud, informează AFP.
"Conform termenilor acordului, ESSA îşi va uni eforturile cu FIFA, pentru a identifica orice tentativă de manipulare a meciurilor legând propriul sistem de alertă preventivă - o platformă dedicată monitorizării pariurilor suspecte, a cărei eficienţă a fost dovedită în ultimii ani - de cel al FIFA", se arată într-un comunicat al ESSA.
Un acord precedent între FIFA şi ESSA a existat cu ocazia Cupei Mondiale din 2006, când nu a fost descoperită nici o neregulă.

Deschidere: Accesul spectatorilor se face cu 6 ore înainte de startul primului meci
Porţile stadionului Soccer City din Johannesburg se vor deschide la ora locală 10:00 (11:00 ora României), vineri, când va avea loc primul meci de la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud, a anunţat FIFA. Ceremonia de deschidere a CM este programată la ora locală 14:00, iar primul meci, Africa de Sud - Mexic, la ora 16:00 (17:00 ora României).
FIFA a luat decizia privind deschiderea porţilor stadionului la ora 10:00, temându-se de eventualele blocaje în trafic, în ziua începerii CM. Forul mondial a precizat că spectatorii care vor intra în stadion vor avea ocazia să urmărească, încă de dimineaţa, înregistrări ale unor meciuri importante.

Spania: Antrenament cu 20.000 de spectatori
Componenţii reprezentativei Spaniei s-au antrenat, luni seară, la Murcia, în faţa a peste 20.000 de spectatori, nerăbdători să vadă echipa pregătită de Vicente del Bosque înaintea plecării în Africa de Sud pentru turneul final al Cupei Mondiale, informează Marca.
"La această euforie, jucătorii au răspuns pe măsură. Pe lângă zâmbetele către public, la fiecare acţiune au dominat surâsuri complice", a scris Marca. Cu opt zile înainte de debutul Spaniei la Cupa Mondială, în faţa Elveţiei, ibericii vor susţine un ultim amical, cu Polonia, astăzi, de la ora 23.00, într-un meci transmis de Sport.ro.

Mexic: Franco şi Marquez sunt recuperaţi

Atacantul Guillermo Franco (West Ham United) şi fundaşul Rafael Marquez (FC Barcelona) au participat la antrenamentul normal de luni al naţionalei Mexicului, efectuat pe terenul Colegiul Waterstone din Johannesburg, fiind recuperaţi în urma accidentărilor suferite, informează AFP.
Franco a suferit o luxaţie la gleznă, la 24 mai, în timpul meciului de pregătire pierdut în faţa Angliei (1-3), la Londra, în timp ce fundaşul echipei FC Barcelona a fost nevoit să părăsească antrenamentul de duminică al naţionalei din cauza unui disconfort muscular la piciorul drept.
Reprezentativa Mexicului, care va întâlni Africa de Sud în jocul de deschidere al CM, vineri, la Johannesburg, a lucrat asupra vitezei şi circulaţie mingii sub îndrumarea antrenorului Javier Aguirre.

×