x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Legendarul Iker Casillas se lasă de fotbal

Legendarul Iker Casillas se lasă de fotbal

18 Feb 2020   •   22:30
Legendarul Iker Casillas se lasă de fotbal

Portarul Iker Casillas (38 ani), care nu a mai jucat de la atacul de cord suferit în luna mai a anului trecut, a ales să-şi încheie activitatea sportivă pentru a se dedica în totalitate candidaturii sale la preşedinţia Federaţiei spaniole de fotbal, a anunţat marţi preşedintele clubului FC Porto, la care este legitimat goalkeeperul.

"Înainte de a-şi anunţa candidatura, Iker Casillas a venit la mine pentru a mă informa despre decizia sa că-şi va încheia cariera. Atitudinea lui m-a mişcat foarte mult. El a fost impresionant de-a lungul carierei care s-a rezumat la doar două cluburi, Real Madrid şi FC Porto", a declarat pentru presa lusitană preşedintele grupării, Jorge Nuno Pinto da Costa.

Iker Casillas, fostul căpitan al echipei Spaniei şi al formaţiei Real Madrid, a confirmat luni pe contul său de Twitter că se va prezenta la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF).

''Da, mă voi prezenta la preşedinţia RFEF, când se vor convoca alegerile. Împreună vom pune federaţia noastră la nivelul celui mai bun fotbal din lume: cel din Spania'', a declarat portarul. Alegerile pentru preşedinţia RFEF vor avea loc în acest an.

În vârstă de 38 ani, Iker Casillas a fost căpitanul selecţionatei Spaniei care a cucerit titlul de campioană a lumii în 2010, precum şi titlurile de campioană europeană în 2008 şi 2012. Cu Real Madrid, Casillas a câştigat cinci titluri, două Cupe ale Spaniei, trei Ligi ale Campionilor, de două ori Supercupa Europei şi Cupa Mondială a Cluburilor, printre alte trofee.

Luis Rubiales, actualul preşedinte, conduce RFEF din mai 2018, cu un mandat de doi ani, după ce în anii precedenţi a fost preşedintele Asociaţiei fotbaliştilor spanioli.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Iker Casillas