x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Leverkusen învinge Freiburg și se apropie de primul titlu de campioană în Bundesliga

Leverkusen învinge Freiburg și se apropie de primul titlu de campioană în Bundesliga

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2024   •   19:57
Leverkusen învinge Freiburg și se apropie de primul titlu de campioană în Bundesliga
Sursa foto: Hepta

Liderul din Bundesliga, Bayer Leverkusen, a învins, duminică, cu 3-2, echipa gazdă Freiburg. Leverkusen rămâne cu 10 puncte avans în fruntea clasamentului și se apropia de primul titlu din istorie. Echipa condusă de Xavi Alonso rămâne neînvinsă în toate competițiile, în acest sezon.

Florian Wirtz i-a adus pe vizitatori în avantaj după două minute cu o cursă solitară, înainte ca șutul lui Ritsu Doan, din minutul 10 să aducă egalarea pentru Freiburg.

Leverkusen, care se va confrunta luna viitoare cu West Ham în sferturile de finală ale Ligii Europa, a revenit în avantaj în minutul 40, când Adam Hlozek a înscris din apropiere, după ce portarul lui Freiburg, Noah Atubolu, a respins mingea în calea sa, în urma unei acțiuni anterioare a lui Wirtz.

Șutul lui Patrik Schick, în minutul 53, le-a oferit gazdelor o diferență de două goluri, care i-ai făcut să se relaxeze prematur.

Yannik Keitel a redus deficitul la un singur gol, profitând de o neglijență în defensivă, în minutul 79, pentru a relansa finalul de meci.

Internaționalul german Wirtz a nimerit bara puțin mai târziu, înainte ca Freiburg să răspundă cu o ocazie mare de a egala, în minutele suplimentare de joc, când lovitura de cap din apropiere a lui Kiliann Sildillia a trecut peste bară.

Leverkusen a obținut astfel a 22-a victorie din campionat în acest sezon, un record al clubului.

Echipa lui Xabi Alonso, care a stabilit de asemenea un record al clubului cu a șasea victorie consecutivă în deplasare în Bundesliga, are 70 de puncte, cu 10 în fața celei de-a doua clasate, Bayern Munchen, cu opt meciuri de campionat rămase de jucat.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florian Wirtz leverkusen freiburg