x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lionel Messi, mai tare decât Cristiano Ronaldo. Argentinianul a stabilit un nou record

Lionel Messi, mai tare decât Cristiano Ronaldo. Argentinianul a stabilit un nou record

20 Sep 2022   •   09:40
Lionel Messi, mai tare decât Cristiano Ronaldo. Argentinianul a stabilit un nou record

Jucătorul de 35 de ani l-a depășit pe Ronaldo în clasamentul numărului de goluri marcate fără penalizare, după golul marcat pentru Paris Saint-Germain în victoria cu 1-0 în fața lui Lyon, duminică.

Lionel Messi a doborât încă un record și l-a depășit pe Cristiano Ronaldo, devenind lider în clasamentul golurilor marcate din acțiune, din întreaga istorie a fotbalului.

Jucătorul de 35 de ani a marcat al șaselea său gol al sezonului, reușind să înscrie pentru Paris Saint-Germain în victoria cu 1-0 în fața celor de la Lyon, duminică, în Ligue 1, menținându-i pe parizieni în fruntea clasamentului la un avans de două puncte față de Marseille.

Finalizarea sa, după doar cinci minute de joc, a dus la 672 numărul de goluri marcate din acțiune în cariera sa profesională, depășind recordul precedent al lui Ronaldo, de 671, deși a jucat cu 150 de meciuri mai puțin decât portughezul  de 37 de ani.

Ca urmare a faptului că Ronaldo nu participă în acest sezon în cea mai importantă competiție de cluburi din fotbalul european, Messi a reușit să devină primul jucător care a marcat în 18 campanii consecutive, după golul înscris împotriva lui Maccabi Haifa săptămâna trecută, care i-a permis să doboare un alt nou record, marcând în fața a 39 de adversari diferiți în Liga Campionilor.

Anterior, el era la egalitate cu Ronaldo, la 38, dar acum l-a devansat pe rivalul său portughez, după ce a marcat în acea victorie cu 3-1 în Israel.

Ronaldo a reușit să înscrie primul său gol al sezonului, din penalty în minutul 39, în recenta victorie cu 2-0 a lui United în fața lui Sheriff Tiraspol, în Europa league. Messi, între timp, are deja șase goluri și opt pase de gol în 11 meciuri.

Argentinianul a avut un început greu la PSG în sezonul trecut, dar totuși a încheiat prima sa campanie în capitala Franței cu un număr respectabil de 11 goluri și 15 pase de gol în toate competițiile, în timp ce Ronaldo, pe Old Trafford, a terminat 2021/22 cu 24 de goluri și trei pase de gol.

Dar rolurile s-au inversat ușor în actuala campanie, Messi ajungând acum în sfârșit la viteză maximă în Ligue 1, în timp ce Ronaldo a făcut un pas înapoi la United, el fiind de mai multe ori rezervă sub comanda lui Ten Hag.

În întreaga lor carieră, Ronaldo conduce în topul golurilor marcate, după ce a găsit poarta de 699 de ori în 941 de meciuri în toate competițiile pentru patru cluburi diferite, în timp ce Messi a marcat 688 de goluri în 822 de meciuri oficiale, în toate competițiile pentru două cluburi - Barcelona și PSG.

Pe plan internațional, Ronaldo este cel mai bun marcator la echipa națională din toate timpurile, cu 117 goluri în 189 de apariții pentru Portugalia, în timp ce Messi se află mult în spate, cu 86 de goluri în 162 de apariții pentru Argentina.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi