x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Loew: “Am fost cei mai buni”

Loew: “Am fost cei mai buni”

de Sorin Anghel    |    14 Iul 2014   •   17:32
Loew: “Am fost cei mai buni”
Selecţionerul campioanei mondiale consideră că succesul formaţiei sale este unul meritat.

Germania a câştigat Cupa Mondială din Brazilia după ce a învins Argentina în finala de la Rio de Janeiro cu scorul de 1-0. Unicul gol al meciului a fost reuşit de Mario Goetze, în minutul 113 al prelungirilor. “Eu doar am marcat golul şi nu ştiu cu adevărat ce s-a întâmplat. Este un sentiment incredibil. Nu ştiu cum să-l descriu. Este un vis devenit realitate cu această victorie la Cupa Mondială, în special în Brazilia. Merităm trofeul”, a declarat Goetze, intrat în minutul 88 în locul lui Mirsolav Klose, devenit în Brazilia cel mai bun marcator din istoria campionatului mondial de fotbal, cu 16 reuşite.

Alături de fotbaliştii germani s-au bucurat în vestiarul echipei cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele statului, Joachim Gauck. Cei doi demnitari apar în fotografii tip selfie postate pe reţele de socializare de către elevii lui Joachim Loew, dar şi de către cancelarul german.

Selecţionerul Germaniei, Joachim Loew, a afirmat că acest succes reprezintă încununarea unei “munci enorme”, de zece ani, a unui grup “cu un spirit de echipă incredibil şi un nivel tehnic excepţional”. Referindu-se la derularea jocului cu Argentina, selecţionerul german a precizat: “Am simţit că cele două echipe doresc să câştige în timpul regulamentului. Au existat ocazii, noi le-am oferit una atunci când Kroos a trimis cu capul în spate, pentru Higuain. Dar şi noi am avut câteva ocazii, am fost mai activi şi am avut o posesie mai bună, precum şi acea energie din prelungiri. Nu am dorit să ajungem la loviturile de departajare şi, de aceea, am pus mai multă presiune pe adversar, am fost mai ofensivi. Argentina a dorit probabil să aştepte şi să atace pe contre, să recupereze mingea şi să-i lanseze pe Messi şi ceilalţi atacanţi. A fost foarte bine ceea ce au făcut Boateng şi Schweinsteiger, care l-au marcat pe Messi, pentru ca el să nu poată să se lanseze către poartă. Am simţit către finalul timpului regulamentar că Argentina este din ce în ce mai obosită şi a fost important să-i avem pe Muller şi Schürrle pentru a juca în profunzime. Am fost cei mai buni din Brazilia”.

Tehnicianul neamţ este de părere că Bundesliga are un mare merit în victoria din Brazilia. “A fost importat că, după Campionatul Mondial din 2010, mulţi antrenori au acordat încredere tinerilor în echipele lor. În 2000 şi 2004, fotbalul german era la pământ, cu două eliminări în primul tur la Campionatele Europene. În 2000 au fost luate măsuri importante. Era nevoie să formăm jucători, să fie mai tehnici. Doar virtuţile germane nu erau suficiente. Am creat centre de formare şi şcoli de fotbal care au ajutat echipele. Sunt foarte îndatorat pentru aceste lucruri. Titlul nostru este, de asemenea, un produs foarte bun al centrelor de formare din Germania”, a conchis Joachim Loew.

Legendarul fotbalist argentinian Diego Armando Maradona, campion mondial cu naţionala “albiceleste” în 1986, a criticat FIFA pentru atribuirea titlului de cel mai bun jucător al Cupei Mondiale compatriotului său, Lionel Messi, considerând că este vorba doar de “o lovitură de marketing”. “Messi? I-aş da şi cerul dacă aş putea. Însă nu este corect când cineva câştigă un premiu, pe care altfel nu l-ar fi putut câştiga, ca urmare a unui plan de marketing”, a afirmat Maradona.


×