x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Luis Suarez, la momentul în care trebuie să fie decisiv. Dacă nici acum...

Luis Suarez, la momentul în care trebuie să fie decisiv. Dacă nici acum...

de Adi Munteanu    |    02 Dec 2022   •   06:20
Luis Suarez, la momentul în care trebuie să fie decisiv. Dacă nici acum...
Sursa foto: Hepta

Azi se stabilesc ultimele două echipe care vor accede în optimi. Grupele G și H au deja calificate Brazilia Portugalia, ambele cu câte două victorii și cu golaveraj care le asigură fără emoții pe locurile 1. Griji au celelalte șase echipe, toate cu șanse la locul 2 în grupe, unele depinzând doar de rezultatul direct, altele depind și de jocul rezultatelor.

Surprizele neplăcute de la acest turneu final au azi ocazia să mai spele din impresia neplăcută pe care au lăsat-o la Mondialul din Qatar, însă doar două echipe din șase vor însoți Brazilia și Portugalia în optimi.

Grupa G, Elveția sau Serbia

În grupa Braziliei locul 1 a fost acaparat fără mari probleme de naționala „Cariocas”, care a oferit și spectacol și când au jucat cu Neymar, și când acesta nu a evoluat. Victorii la pas, uneori arătând că nici nu se străduiesc foarte tare, atât cu Serbia, cât și cu Elveția. În ultimul meci vor juca împotriva Camerunului, care are nevoie de o victorie cu Brazilia coroborat cu un rezultat de egalitate în celălalt meci al grupei, Serbia-Elveția. Acestea din urmă depind doar de ele. Sârbii au neapărată nevoie de victorie în timp ce Elveția se poate mulțumi și cu un egal. Însă un egal plus un 1-0 Camerun-Brazilia vor trimite echipa africană mai departe.

Grupa H, Ghana sau Uruguay

Portugalia rămâne liderul grupei indiferent de rezultate. Joacă azi ultimul meci contra Coreei de Sud și este de așteptat ca Ronaldo să iasă, în sfârșit la rampă și să înscrie golurile cu care să depășească și recordul de goluri marcate la un turneu final al CM. Important pentru locul 2 este celălalt meci, între Uruguay, o decepție până acum în Qatar, și Ghana. Prima șansă par să o aibă africanii, care pot juca și la egal, în timp de Suarez, Cavani & co. au doar varianta victoriei.

„Pentru noi abia acum începe Mondialul”

Mâine începe faza optimilor, cu doar două meciuri pe zi, primul de la ora 17.00, al doilea de la ora 21.00. Primele echipe „la eliminare” sunt rezultate din împerecherea grupelor A și B: Olanda-SUA și Argentina-Australia.

„Până acum ne-am acomodat, dar Mondialul abia acum începe”, a declarat olandezul Frenkie de Jong.

Ce și-au spus Messi și Lewandovski la finalul meciului dintre Argentina și Polonia?

Polonezii au așteptat cu mari emoții finalul celuilalt meci, dintre Mexic și Arabia Saudită, în care se putea întâmpla orice. Mexicanii mai aveau nevoie să înscrie un gol în ultimele minute, chiar dacă primiseră unul de la saudiți în prelungiri. La 2-0 pentru Mexic se califica Polonia la numărul de cartonașe galbene, la 2-1, tot Polonia, la golaveraj. La 3-1 se califica Mexicul cu al treilea criteriu, numărul de goluri marcate.

×
Subiecte în articol: Cupa Mondială Qatar 2022 luis suarez