x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Man City întrerupe seria de înfrângeri 

Man City întrerupe seria de înfrângeri 

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2023   •   10:45
Man City întrerupe seria de înfrângeri 

Manchester City, deținătoarea trofeului, a marcat de două ori în ultimele minute prin Julian Alvarez și Jeremy Doku, pentru a învinge miercuri cu 3-1 gazdele de la RB Leipzig și a prelua controlul în Grupa G a Ligii Campionilor cu maximum de puncte.

Alvarez a șutat de la marginea careului în colțul scurt în minutul 84, pentru 1-2, și apoi l-a servit pe Doku în timpul suplimentar de joc pentru al treilea gol. City, care pierduse în fața lui Newcastle United în Cupa EFL înainte de înfrângerea din campionat cu Wolverhampton Wanderers de sâmbătă, a ajuns la șase puncte din două meciuri, ocupând primul loc în grupă.

City a egalat astfel cea mai lungă serie de invincibilitate în Europa a unui club englez, cu 16 meciuri.

"Am făcut un meci fantastic în toate departamentele", a declarat antrenorul lui City, Pep Guardiola, citat de Reuters.

"După cinci minute, am preluat controlul jocului cu multe pase, iar când o echipă este capabilă să facă acest lucru se vor întâmpla lucruri foarte frumoase în jocul tău.

"Toată lumea a fost perfectă. Suntem foarte mulțumiți", a mai spus spaniolul. "Toți înlocuitorii au ieșit de pe bancă cu zâmbetul pe buze, fără să se plângă pentru că nu au fost titulari.

"Nu îmi voi judeca echipa în funcție de rezultate. Cele două meciuri (înfrângeri în meciurile precedente) nu au fost cele mai bune rezultate. Se mai întâmplă. Sunt multe meciuri".

Foden a deschis scorul cu o finalizare din prima, în minutul 25, pentru a-l învinge pe portarul Janis Blaswich cu un șut ricoșat.

În condițiile în care echipa lui Guardiola a avut o posesie de 73% în prima repriză, iar Leipzig nu a reușit să contracareze jocul de pase și posesia lui City, cetățenii au fost aproape de a-și dubla avantajul prin Erling Haaland în minutul 31, dar șutul norvegianului a trecut pe lângă poartă.

Leipzig a dat lovitura la trei minute după reluare, având prima ocazie a meciului, când Lois Openda a primit o pasă bună de la Yussuf Poulsen și a înscris pe lângă bară.

Vizitatorii, însă, au refuzat să se mulțumească cu un punct, Foden nimerind bara transversală în minutul 63, din lovitură liberă.

Au urmat golurile lui Alvarez și Doku, care au decis soarta meciului.

Următoarea confruntare va fi cu elvețienii de la Young Boys, pe 25 octombrie, în timp ce Leipzig, pe locul doi cu trei puncte, va juca pe terenul celor de la Steaua Roșie Belgrad.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: man city RB Leipzig