x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Șoc în lumea fotbalului: Patronii lui Manchester United se gândesc să renunţe complet la celebrul club de fotbal

Șoc în lumea fotbalului: Patronii lui Manchester United se gândesc să renunţe complet la celebrul club de fotbal

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2022   •   23:30
Șoc în lumea fotbalului: Patronii lui Manchester United se gândesc să renunţe complet la celebrul club de fotbal

Proprietarii Manchester United FC iau în considerare mai multe opţiuni strategice care ar putea duce la vânzarea completă a titratului club englez de fotbal, a raportat Bloomberg.

Familia Glazer lucrează cu o serie de consilieri financiari la acest proces, care ar putea duce, de asemenea, la o vânzare parţială a clubului sau la investiţii care să includă reamenajarea stadionului şi a infrastructurii, a confirmat marţi echipa într-un comunicat.

"În timp ce încercăm să construim pe baza istoriei de succes a clubului, consiliul de administraţie a autorizat o evaluare amănunţită a alternativelor strategice", au precizat Avram Glazer şi Joel Glazer, copreşedinţi executivi şi directori ai Manchester United. "Vom evalua toate opţiunile pentru a ne asigura că ne vom servi cât mai bine fanii".

The Raine Group consiliază Manchester United în acest proces, în timp ce Rothschild & Co. acţionează în calitate de consilier financiar al familiei Glazer.

Acţiunile Manchester United, listate în SUA, au urcat miercuri cu până la 12% în tranzacţiile de dinaintea pieţei.

Bloomberg News a relatat în august că familia Glazer ar lua în considerare vânzarea unei participaţii la Manchester United şi că o tranzacţie ar putea evalua clubul la aproximativ 5 miliarde de lire sterline (5,7 miliarde de euro).

Vânzarea totală sau parţială a Manchester United ar atrage probabil o serie de investitori de renume. În luna mai, clubul rival din Premier League, Chelsea FC, a fost vândut miliardarului american Todd Boehly şi firmei de private equity Clearlake Capital într-o tranzacţie de 4,25 miliarde de lire sterline (4,9 miliarde de euro), în urma unui proces de licitaţie competitiv.

În prezent, majoritatea echipelor din prima ligă engleză sunt fie deţinute în totalitate de investitori americani, fie au sprijinul unor investitori americani. Influenţa tot mai mare a acestora a ridicat mai multe semne de întrebare cu privire la viitoarea structură a fotbalului englez.

Potenţialii investitori în Manchester United ar cumpăra un club care tocmai s-a despărţit de probabil cel mai faimos jucător al său.

O ceartă publică între conducerea Manchester United şi legenda de pe Old Trafford, Cristiano Ronaldo, a luat sfârşit în cursul zilei de marţi, când clubul a anunţat că a ajuns la un acord reciproc pentru ca Ronaldo să părăsească echipa.

Plecarea lui Ronaldo are loc "cu efect imediat", a precizat clubul. El s-a alăturat echipei pentru sezonul 2021-22, după ce a jucat ani de zile în Spania şi Italia.

"Clubul îi mulţumeşte pentru contribuţia sa imensă în cele două perioade petrecute pe Old Trafford", se arată într-un comunicat al echipei. "Toată lumea de la Manchester United rămâne concentrată pe obiectivul nestrămutat de a obţine succese pe teren".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: manchester united vanzare club englez