x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi consideră că Franța și Brazilia sunt favorite la câștigarea Cupei Mondiale

Messi consideră că Franța și Brazilia sunt favorite la câștigarea Cupei Mondiale

19 Oct 2022   •   12:00
Messi consideră că Franța și Brazilia sunt favorite la câștigarea Cupei Mondiale

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a declarat că Franța și Brazilia, campioana în exercițiu, sunt favorite la câștigarea Cupei Mondiale din Qatar, deoarece au un nucleu de jucători care joacă împreună de mult timp.

Messi a declarat că Brazilia, Germania, Franța, Anglia și Spania sunt întotdeauna etichetate drept favorite la victorie, dar atacantul de 35 de ani consideră că Franța și Brazilia sunt cele mai bune două echipe care vor participa la turneul din 20 noiembrie-18 decembrie.

„Mereu spunem aceleași echipe mari... dar, dacă ar trebui să aleg, Brazilia și Franța sunt cele două mari candidate la câștigarea Cupei Mondiale", a declarat Messi la DIRECTV Sports, ciată de Reuters.

„Au același grup (de jucători) de mult timp, care lucrează bine. Franța, în afară de ultimul Euro, când a fost eliminată (în optimi) și s-a descurcat prost, are niște jucători impresionanți.

Au o idee clară și același antrenor (Didier Deschamps). Brazilia este un pic la fel.”

Messi nu a menționat Argentina, care este neînvinsă în 35 de meciuri, printre favoriți, chiar dacă echipa lui Lionel Scaloni a câștigat Copa America anul trecut, învingând Brazilia în finală.

Dar Argentina are probleme de lot, fiind afectată de accidentările jucătorilor cheie Paulo Dybala și Angel Di Maria.

Scaloni a descris aglomerația de meciuri din fotbalul de club din octombrie ca fiind „teribilă", dar și-a îndemnat jucătorii să nu se rețină pentru a evita riscul de accidentare înaintea Cupei Mondiale.

„Ne aflăm într-o etapă destul de dificilă. Jucătorii joacă foarte multe meciuri", a declarat Scaloni pentru AFAestudio. „Pot apărea probleme, deoarece există accidentări și suspendări. Asta e parte din a fi un jucător de elită și un jucător al echipei naționale.

„Îmi fac griji, dar nu prea ai ce să faci. Cred că jucătorul trebuie să iasă pe teren să joace și să nu se gândească la ceea ce urmează - poate fi în detrimentul său. Lăsați-i să joace în mod natural".

Argentina va înfrunta Emiratele Arabe Unite în noiembrie, în ultimul meci de pregătire înainte de a se îndrepta spre Cupa Mondială, unde va juca primul meci din Grupa C împotriva Arabiei Saudite, pe 22 noiembrie. Mexic și Polonia sunt celelalte echipe din grupă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi