x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi este din nou în formă. E rândul lui Ronaldo

Messi este din nou în formă. E rândul lui Ronaldo

de Adi Munteanu    |    05 Dec 2022   •   06:30
Messi este din nou în formă. E rândul lui Ronaldo

Argentina a trecut mai greu decât se aștepta de Australia și doar revenirea la forma de pe vremuri a lui Messi a făcut ca meciul să fie câștigat de sud-americani. Messi are trei goluri și o pasă de gol la acest turneu final, iar forma lui pare în creștere.

 

 Acum este rândul lui Ronaldo să revină la forma care l-a consacrat și pe care fanii lusitani o așteaptă de la el. Până acum, CR7 a fost o piatră de moară pentru echipa națională, fiind o umbră a jucătorului de acum 2-3 ani. Are un singur gol marcat la acest mondial, dintr-un penalty controversat, și a fost aproape să-i fie acordat lui un gol marcat de un coechipier.

Azi se stabilește încă o pereche a sferturilor de finală. Favoritele hârtiei sunt Brazilia și Croația, însă la câte surprize s-au întâmplat la acest turneu final nu este exclus ca ultimele reprezentante ale Asiei să producă rezultate-șoc.

Joacă azi Neymar?

Întrebarea ce-l mai des folosită este cea vizavi de starea de sănătate a lui Neymar și dacă acesta va evolua azi. Neymar a jucat doar 78 de minute la acest Mondial, cu Serbia, în primul meci din grupe, când a fost accidentat la gleznă. Anunțul delegației Cariocas a fost că nu este grav, dar că îl vor menaja în meciurile cu Elveția și Camerun. Pe de altă parte, Brazilia a jucat foarte bine și fără el pe teren, însă este greu de crezut că există un antrenor care să nu-l folosească pe Neymar dacă acesta este apt de joc. În ceea ce privește Coreea de Sud, aceasta s-a calificat cu mult noroc în optimi, învingând Portugalia cu un gol în minutul 91, trimițând acasă Uruguay cu al treilea criteriu în caz de egalitate de puncte și golaveraj, numărul de goluri marcate. Ghinionista Uruguay mai avea nevoie să marcheze un singur gol, însă i-a fost refuzat un penalty clar în minutul 96 în meciul cu Ghana. 

Coreenii se bazează mult pe vedeta lor, Son, mijlocașul lui Tottenham fiind motorul echipei, dar cam atât. Este o echipă atletică dar cam atât, iar accederea în optimi la un CM dintr-o grupă cu Portugalia și Uruguay este un succes peste așteptări.

Speculanta Croația 

În celălalt meci al zilei, Croația întâlnește Japonia, un meci pe care nu l-ar fi bănuit nimeni. Pariurile au fost înainte de începerea turneului final pe dubla Croația-Spania și Belgia-Germania. Cum în grupa Spaniei s-a petrecut „minunea” eliminării Mannschaftului, Spania a speculat situația și a evitat un duel cu Croația și, ulterior, cu Brazilia în sferturi. Schema asta a fost speculată și de Croația, care s-a mulțumit cu un egal cu Belgia, lăsând Marocul pe primul loc și să dea ei piept cu spaniolii. Din acest joc al rezultatelor calculate, a rezultat o optime surprinzătoare, Croația-Japonia. Japonezii au produs marele șoc al turneului, învingând Germania, după care au dezamăgit cu Costa Rica și apoi au beneficiat de non-combatul Spaniei. Totuși, niponii alcătuiesc o echipă atletică, cu jucători iuți și imprevizibili, în timp ce Croația a arătat în puține momente că este vicecampioană mondială, singurul care a tras cu adevărat a fost căpitanul Luka Modrić. 

„Pentru noi, turneul final al Campionatul Mondial abia acum începe.”

Zlatko Dalic, selecționer Croația

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: messi goluri Ronaldo penalty