x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi poate doborî un nou record la Campionatul Mondial din Qatar

Messi poate doborî un nou record la Campionatul Mondial din Qatar

11 Noi 2022   •   12:00
Messi poate doborî un nou record la Campionatul Mondial din Qatar
Sursa foto: Hepta

Jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate la un Campionat Mondial de fotbal este germanul Lothar Matthäus. Recordul său ar putea fi doborât anul acesta de Messi, însă pentru asta trebuie îndeplinite două condiții importante.

În 1998, Lothar Matthäus a ridicat la 25 recordul privind numărul de meciuri jucate la Campionatele Mondiale de fotbal. Recordul său este încă în picioare, dar poate fi în cele din urmă bătut în Qatar. Acest lucru se va întâmpla doar dacă Argentina intră în top 4, iar Lionel Messi, care acum are 19 jocuri, participă la fiecare meci. Astfel, el ar putea ajunge la 26 de meciuri în total, cu cele 7 potențiale, din Qatar

Printre participanții la Cupa Mondială din 2022, Cristiano Ronaldo și Sergio Ramos sunt cei mai apropiați de Messi. Ambii au jucat în total 17 meciuri la edițiile anterioare. Ei nu vor putea însă nici egala recordul lui Matthäus la această ediție.

Următorii jucători ce participă anul acesta la Mondial, și care au 16 jocuri, sunt Manuel Neuer, Thomas Müller, Fernando Muslera.

Miroslav Klose, locul 2 după compatriotul său Matthäus în clasamentul tuturor timpurilor, cu 24 de jocuri, este recordmanul competiției la numărul de meciuri în fazele eliminatorii, cu 14 apariții.

Paolo Maldini, care ocupă poziția a 3-a în clasament, este primul din istoria Cupei Mondiale la numărul de minute jucate (2217).

Brazilianul Denílson a apărut de 11 ori în total la edițiile din 1998 și 2002, mai mult decât orice alt jucător din întreaga istorie a Cupei Mondiale în două ediții cumulate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi cupa mondiala qatar