x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Xavi - Revenirea lui Lionel Messi la Barcelona "depinde în proporție de 99 la sută de el"

Xavi - Revenirea lui Lionel Messi la Barcelona "depinde în proporție de 99 la sută de el"

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2023   •   22:15
Xavi - Revenirea lui Lionel Messi la Barcelona "depinde în proporție de 99 la sută de el"

Antrenorul Barcelonei, Xavi, consideră că potențiala revenire a lui Lionel Messi pe Camp Nou "depinde în proporție de 99 la sută de el".

Viitorul câștigătorului argentinian al Cupei Mondiale pare să domine fereastra de transferuri din această vară, în timp ce cluburi din Premier League până în Arabia Saudită s-au așezat la rând pentru a obține semnătura sa, înainte ca acestuia să îi expire înțelegerea cu Paris Saint-Germain. O întoarcere la Barcelona este cea mai speculată, iar Xavi a subliniatși în trecut că depinde de preferințele lui Messi în această vară, dacă va reveni sau nu.

Câștigătorul din La Liga a reiterat aceste cuvinte într-un interviu acordat marți la TV3, declarând: "Depinde de el [Messi]. Dacă vrea să vină la Barça, vom face tot ce este necesar pentru ca el să poată veni. Cred că sunt condițiile necesare. Din punct de vedere fotbalistic, cred că el ar putea să ne ajute în continuare foarte mult. Dar depinde de el în proporție de 99 la sută".

Principalul obstacol în calea unei reveniri mult dorite rămâne situația financiară precare a clubului, în special suma salariilor destul de ridicată. În încercarea de a o reduce, Barcelona și-a luat rămas bun de la veteranii Jordi Alba și Sergio Busquets în această vară, la doar șase luni după ce Gerard Pique a părăsit și el clubul. Toți trei au jucat alături de Xavi într-una dintre cele mai faimoase echipe ale Barcelonei din istoria fotbalului, iar tacticianul catalan a dezvăluit dificultatea de a fi nevoit să renunțe la ei în calitate de antrenor.

"Am crezut că va fi mai ușor", a adăugat el. "Când trebuie să iei decizii contrare celor pe care și le-ar dori jucătorul, începe să devină dificil. Mai ales când este vorba de prieteni, precum Gerard. I-am spus că trebuie să se dea la o parte și mi-a fost greu să adorm. Jordi s-a enervat, dar mi-a arătat că s-a implicat sută la sută. Cu Busquets, totul a fost mai ușor. Toți trei au reușit să plece la momentul potrivit".

Chiar și în ciuda reducerii masei salariale, rămân îndoieli cu privire la viabilitatea revenirii argentinianului. Barca ar fi început discuțiile cu Inter Miami pentru un schimb care să ajute la aducerea lui Messi în Catalunya în această vară, în timp ce zvonurile privind o rămânere la PSG au fost declanșate după ce argentinianul a apărut în videoclipul promoțional al clubului pentru echipamentul de acasă din sezonul 2023-24.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: messi xavi Barcelona