x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Naționala României ocupă locul 17 la nivel european ca procentaj de victorie all-time

Naționala României ocupă locul 17 la nivel european ca procentaj de victorie all-time

15 Noi 2022   •   14:33
Naționala României ocupă locul 17 la nivel european ca procentaj de victorie all-time
Sursa foto: Hepta

Naționala României ocupă locul 17 la nivel european la capitolul procentaj de victorii obținute în întreaga existență, a anunțat marți Federația Română de Fotbal.

Potrivit FRF, în 2022, când împlinește 100 de ani de activitate, naționala se poate mândri cu un palmares onorant obținut în partidele amicale și oficiale de-a lungul istoriei.

Cu peste 700 de meciuri disputate din 1922 până acum, Naționala ocupă, potrivit datelor centralizate de eu-football.info, locul 17 la nivel european la capitolul procentaj de victorii obținute în întreaga existență.

„Victoriile repurtate de echipa noastră ne-au propulsat atât împotriva unor țări cu tradiție îndelungată la nivelul primei reprezentative, precum Austria, Polonia ori Norvegia, dar și în fața unor nume importante din elita fotbalului european al ultimelor decenii. Și aici putem include Belgia sau Elveția”, arată FRF.

În top, tricolorii au un procentaj de victorie de 56,8% în toate partidele, amicale și oficiale, disputate și recunoscute de palmaresul internațional.

Prima poziție este ocupată de Spania, cu 70,1%, urmată de Anglia, Germania, Italia și Croația.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: forbal tricolori