x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Neşu a fost operat cu succes

Neşu a fost operat cu succes

10 Mai 2011   •   15:17
Neşu a fost operat cu succes
Sursa foto: /Intact Images

UPDATE 23.11:  Site-ul oficial al clubului olandez a anunţat marţi seară că Mihai Neşu a fost operat cu succes la o clinică din Olanda. "Vom vedea în următoarele zile cum va evolua starea lui de sănătate", a declarat medicul echipei, Simon Goedegebuure.

Directorul tehnic al clubului FC Utrecht, Foeke Booy, a declarat în această seară, pentru postul Radio M, că jucătorul Mihai Neşu, accidentat la coloană la un antrenament, îşi simte puţin mâinile şi picioarele. "Neşu îşi simte puţin mâinile şi picioarele. Acum este în operaţie. Are cel puţin o vertebră cervicală ruptă, ceea ce este foarte grav. Ce efect va avea? Nu pot spune. Şi jucătorul cu care s-a ciocnit este foarte afectat. În fotbal se poate întâmpla orice, însă asta este foarte ciudat", a declarat Booy, potrivit sursei citate.

Fundaşul român al lui FC Utrecht, Mihai Neşu, s-a accidentat grav în timpul antrenamentului din această dimineaţă al echipei sale, după o ciocnire cu un coechipier, Alje Schut, fiind transportat de urgenţă cu o ambulanţă la spital.



Investigaţiile ulterioare de la spital au stabilit un diagnostic îngrijorător: jucătorul are o vertebră cervicală ruptă şi în aceste momente este supus unei intervenţii chirurgicale. "Abia după operaţie vom se va putea spune cu exactitate cât este de gravă accidentarea, iar peste aproximativ două săptămâni vom putea vorbi despre cât de lungă va fi perioada de recuperare a lui Mihai", a anunţat doctorul echipei batave, Simon Goedegebuure.

Site-ul oficial al lui Utrecht mai precizează că Neşu s-a accidentat după ce a căzut foarte rău în urma unui duel aerian. Conform RTV Utrecht, jucătorul român le-ar fi spus colegilor înainte de a fi urcat în maşina salvării că nu-şi simte corpul de la bărbie în jos. Informaţia a fost confirmată, pe Twitter, de preşedintele sindicatului fotbaliştilor din Olanda, Danny Hesp, care a discutat cu fotbaliştii de la Utrecht prezenţi la incident.

Medicul echipei naţionale a României, Pompiliu Popescu, spune că gravitatea accidentării lui Mihai Neşu depinde de nivelul la care a fost afectată vertebra cervicală, iar în cel mai bun caz jucătorul va putea reveni în cel puţin o lună. "Depinde la ce nivel e, eu nu ştiu acum despre ce e vorba. Vertebra are corp, are apofize transverse, are apofize spinoase... De aici rezultă gravitatea. Poate fi de la paralizie până la o imobilizare de o lună. Nu se poate vorbi de o recuperare rapidă, o să-i ia ceva luni. În cel mai bun caz poate reveni peste o lună-două, ăsta fiind cel mai optimist prognostic", a spus Popescu.

Clubul Steaua i-a transmis un mesaj de încurajare fostului fundaş al grupării din Ghencea."Suntem alături de fostul jucător al echipei noastre, Mihaiţă Neşu, care astăzi s-a accidentat grav la antrenamentul echipei sale, FC Utrecht. Sperăm ca Mihaiţă Neşu să îşi revină cât mai repede, iar clubul nostru îi transmite pe această cale însănătoşire grabnică şi să se întoarcă cât mai repede pe terenul de fotbal", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al roş-albaştrilor.

×