x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Neşu e conştient şi răspunde la întrebări

Neşu e conştient şi răspunde la întrebări

14 Mai 2011   •   10:06
Neşu e conştient şi răspunde la întrebări

În această dimineaţă au apărut şi primele evoluţii pozitive în starea internaţionalului român Mihai Neşu, accidentat grav, luni, la antrenamentul echipei sale, FC Utrecht. Potrivit trimisului special al Gazetei Sporturilor în Olanda, unul dintre medicii de la Utrecht, Frank van Hellemondt, a declarat că Neşu a vorbit pentru prima oară cu soţia sa: "Este conştient, ştie unde se află, răspunde la întrebări şi comunică cu soţia lui".

Totuşi, fotbalistul de 28 de ani încă nu îşi simte deloc corpul de la bărbie în jos, spre disperarea medicilor, care spun că fiecare minut petrecut în aceste condiţii scad şansele unei recuperări complete.

Potrivit presei olandeze, Mihai Neşu a încercat ieri să respire fără mască de oxigen, dar nu a putut face acest lucru pentru mult timp. "Nu este ventilat mecanic, respiră singur, dar masca de oxigen îl ajută. Medical vorbind, e conştient, doar că nu poate comunica, nu putem afla dacă are cunoştinţă ce s-a întâmplat. După operaţie i s-au administrat sedative puternice, din acest motiv e somnolent", a declarat directorul tehnic al lui Utrecht, Foeke Booy.

Booy a mai spus că jucătorul este însoţit în permanenţă de tatăl şi soţia sa, dar şi de un doctor al clubului.

Afectaţi după accidentarea nefericită suferită de Neşu, jucătorii lui Utrecht au primit vizita unui psiholog înaintea meciului de duminică cu AZ Alkmaar, ultimul din sezonul regulat. Ei vor purta la începutul partidei tricouri cu poza colegului aflat în spital, iar pe teren va fi depus un imens drapel al României.


×
Subiecte în articol: fotbal international mihai nesu