x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Neymar și alți fotbaliști celebri îl susțin pe Bolsonaro în cursa electorală

Neymar și alți fotbaliști celebri îl susțin pe Bolsonaro în cursa electorală

23 Oct 2022   •   16:45
Neymar și alți fotbaliști celebri îl susțin pe Bolsonaro în cursa electorală
Sursa foto: Hepta

Neymar și alți fotbaliști celebri din Brazilia îl susțin pe președintele Jair Bolsonaro în cursa electorală în care acesta încearcă să mai obțină un mandat, potrivit Reuters.

 

Cu câteva zile înainte de primul tur de scrutin al alegerilor generale din Brazilia, un videoclip TikTok de 13 secunde i-a „electrizat” pe susținătorii președintelui Jair Bolsonaro: starul Neymar s-a pronunțat în favoarea candidaturii favoritului lor.

Videoclipul postat pe 29 septembrie îl arată pe Neymar dansând pe un cântec din campania lui Bolsonaro. Ulterior, președintele s-a grăbit să îl răspândească pe rețelele de socializare și astfel mesajul a luat amploare.

Videoclipul lui Neymar a fost vizionat de aproape 60 de milioane de ori numai pe contul de Instagram al lui Bolsonaro. În plus, președintele a făcut legătura între potențiala victorie și cel de-al șaselea titlu mondial, un record pe care echipa Braziliei și l-a propus la Campionatul Mondial din Qatar.

Inițial, atacantul de la Paris St Germain a fost discret în privința postării sale, dar gestul i-a provocat pe alți fotbaliști celebri să își arate sprijinul pentru liderul de dreapta, inclusiv internaționalii Thiago Silva și Daniel Alves.

Fără a-l menționa pe Bolsonaro cu numele, fotbaliștii au răspândit postări cu unele dintre frazele sale, inclusiv sloganuri populare printre creștinii evanghelici din Brazilia, care îl susțin în proporție covârșitoare.

„Există un slogan pe care îl iubesc. Brazilia mai presus de orice, Dumnezeu mai presus de toate", a spus Alves, folosind o frază repetată des de Bolsonaro.

Înaintea lui Neymar, jucători precum Lucas Moura de la Tottenham Hotspur și Felipe Melo de la Fluminense se alăturaseră lui Bolsonaro. Totuși, susținerea din partea numărului 10 al echipei naționale a declanșat o reacție uriașă. Acestuia i s-au alăturat și jucători retrași, precum campionul mondial din 2002 Rivaldo și fostul portar al lui Inter Milano, Julio Cesar.

„Neymar, suntem din nou de aceeași parte", a declarat Cesar.

Jair Bolsonaro a pierdut primul tur al alegerilor în fața contracandidatului său de stânga Luiz Inacio Lula da Silva la o diferență mai strânsă decât se aștepta. Al doilea tur de scrutin va avea loc pe 30 octombrie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: neymar