x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Locul 1 și calificare fără emoții pentru Olanda, după 2-0 cu Qatar

Locul 1 și calificare fără emoții pentru Olanda, după 2-0 cu Qatar

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2022   •   19:56
Locul 1 și calificare fără emoții pentru Olanda, după 2-0 cu Qatar
Sursa foto: Hepta

Selecţionata Olandei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar din postura de câştigătoare a Grupei A, după ce a învins echipa Qatarului cu scorul de 2-0 (1-0).

Olanda, vicecampioană mondială în 1974, 1978 şi 2010, s-a calificat în optimile Cupei Mondiale pentru a 11-a oară în istoria sa.

Selecţionata ţării gazdă a eşuat în obţinerea primului său punct la Cupa Mondială, după ce în meciul cu Senegalul a marcat primul gol în această competiţie.

Fără să strălucească, din nou, olandezii şi-au creat câteva ocazii de gol, prin Blind (4), Depay (14, 26) şi Klaassen (19), înainte de a deschide scorul. Gakpo a reuşit să înscrie cu un şut de la 15 metri (26), după o pătrundere pe centru, după o pasă de la Depay. Pentru Gakpo a fost al treilea gol marcat în Qatar, egalându-i pe liderii clasamentului golgheterilor, ecuadorianul Enner Valencia şi francezul Kylian Mbappe.

Gazdele au avut două şuturi în prima parte, dar Noppert a fost la post la mingile trimise de Alhaydos (3) şi Ismail Mohamad (29).

Qatarul, prima echipă eliminată de la acest turneu final, a devenit a doua formaţie gazdă care părăseşte după faza grupelor turneul final pe care îl organizează, alăturându-se Africii de Sud (2010). Qatarul rămâne, însă, singura echipa gazdă care nu a obţinut o victorie la turneul final pe care l-a găzduit.

×