x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Real Madrid ținută în șah pe Bernabeu de Girona. Germanul Kroos la primul cartonaș roșu din carieră

Real Madrid ținută în șah pe Bernabeu de Girona. Germanul Kroos la primul cartonaș roșu din carieră

30 Oct 2022   •   21:50
Real Madrid ținută în șah pe Bernabeu de Girona. Germanul Kroos la primul cartonaș roșu din carieră
Sursa foto: Real Madrid C.F.

Real Madrid a remizat, 1-1, cu Girona, duminică, pe Santiago Bernabeu, în La Liga, campioana în exercițiu menținându-și invincibilitatea în competiția internă și păstrând un avans de un punct față de Barcelona.

După o primă repriză fără goluri, Real a deschis scorul prin Vinicius Jr în minutul 70, dar avantajul a fost anulat de un penalty transformat de Cristhian Stuani 10 minute mai târziu.

Ambele formații au avut ocazii în prima repriză, fără goluri, iar Rodrygo de la Real, liderul atacului în absența lui Karim Benzema, a fost cel mai aproape de a marca pentru gazde, șutul său trecând puțin pe lângă bară.

De partea cealaltă, Girona a amenințat pe contraatac, căpitanul Valery Fernandez a trimis o lovitură de cap pe lângă poartă, în timp ce Yangel Herrera a șutat puternic, nimerind bara.

Real s-a zbătut timp de mai bine de o oră, dar în cele din urmă a reușit să se desprindă cu un joc de construcție laborios, care i-a permis lui Federico Valverde să trimită mingea în careul de șase metri, unde Vinicius a fost la locul potrivit, pentru a introduce mingea în plasă.

Marco Asensio a fost aproape de a dubla avantajul două minute mai târziu, pe un contraatac al Realului, întorcându-se pe loc în careu și trimițând mingea spre poartă, dar portarul lui Girona, Paulo Gazzaniga, a făcut o paradă spectaculoasă, respingând cu un reflex incredibil.

Girona a primit un cadou, Asensio atingând mingea cu mâna în careu. Arbitrul a acordat penalty în urma verificării VAR, Stuani transformând în fața lui Thibaut Courtois, pentru 1-1.

„Vom încerca să corectăm greșelile de astăzi. Nu am reușit să obținem trei puncte astăzi, dar orice echipă și-ar dori să fie acolo unde suntem noi. Am meritat să câștigăm", a declarat Dani Carvajal, fundașul Realului, pentru Movistar.

Rodrygo a marcat pe finalul partidei, pentru Real, dar arbitrul a anulat golul, pentru un fault la portarul Gazzaniga.

Toni Kroos a fost eliminat în minutele suplimentare de joc, după ce a primit al doilea cartonaș galben, germanul alegându-se cu primul cartonaș roșu din carieră.

Girona, care se află pe locul 16 în clasament, a rezistat presiunii Realului și a plecat cu un punct prețios.

„Cred că aceasta este o recompensă pentru tot efortul depus... Să vii aici și să obții un rezultat nu este ușor și merităm credit pentru modul în care am jucat pe parcursul celor 90 de minute", a declarat Stuani, de la oaspeți.

„A trebuit să închidem spațiile, știm că dacă le dăm spațiu sunt incredibili. Ne-am așteptat ocaziile și au venit, întotdeauna trebuie să suferi aici, pe Bernabeu".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: real madrid Bernabeu Girona