x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Roberto Mancini demisionează din funcția de selecționer al Italiei

Roberto Mancini demisionează din funcția de selecționer al Italiei

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2023   •   17:40
Roberto Mancini demisionează din funcția de selecționer al Italiei
Sursa foto: Hepta

Roberto Mancini a demisionat din funcția de selecționer al naționalei Italiei, a anunțat duminică federația de fotbal a țării (FIGC).

El a preluat echipa în 2018, cân aceasta tocmai ratase calificarea la Cupa Mondială, după ce anterior nu mai ratase o fază finală a Cupei Mondiale din 1958.

El a condus Italia spre succes la Campionatul European din 2021, dar echipa a ratat din nou calificarea la Cupa Mondială de anul trecut din Qatar.

În iunie, Italia a obținut locul al treilea la finala Ligii Națiunilor sub conducerea lui Mancini.

"O pagină importantă din istoria Squadrei Azzurra, care a început în mai 2018 și s-a încheiat cu finala Ligii Națiunilor 2023, a ajuns la final", a scris FIGC într-un comunicat.

"Ținând cont de angajamentele importante și viitoare pentru preliminariile UEFA Euro 2024... FIGC va anunța numele noului antrenor național în următoarele zile".

În urma campaniei eșuate de anul trecut din calificările pentru Cupa Mondială, Mancini a fost supus unor presiuni intense în presa italiană pentru a demisiona, dar a primit sprijinul președintelui federației naționale pentru a continua în funcție.

×
Subiecte în articol: roberto mancini italia