x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Se repetă „Notre respect, Anderlecht!”?

Se repetă „Notre respect, Anderlecht!”?

de Adi Munteanu    |    15 Sep 2022   •   06:40
Se repetă „Notre respect, Anderlecht!”?
Sursa foto: Hepta

Ultimele două echipe românești  în cupele europene au ocazia azi să repare din impresia proastă pe care au lăsat-o săptămâna trecută în prima etapă a grupelor Conference League. În al doilea meci din grupe, CFR și FCSB au adversari grei, Sivasspor și Anderlecht, însă, diseară, pe teren propriu, speră în suportul spectatorilor.

Un singur punct din șase au obținut în prima etapă CFR și FCSB în prima etapă, rezultate care înseamnă și un minus financiar. Dacă FCSB nu spera înaintea meciului  la Londra cu West Ham prea mult într-o victorie, totuși, timp de 70 de minute pe London Stadium, au menținut cât de cât suspansul. În ceea ce privește pe CFR Cluj, aceștia erau favoriți în Kosovo cu cvasidebutanta Ballkani, doar că jocul clujenilor a fost dezamăgitor în fața unei echipe evident mai slabe și au egalat, norocos în prelungirile meciului.

FCSB și Anderlecht au început slab sezonul

Pe Arena Națională sunt așteptați peste 30.000 de suporteri, iar, la final, aceștia speră să se repete celebrul mesaj inventat de Cristian Țoperscu în 1986, „Notre respect, Anderlecht!”, mesaj pe care și-l asumă și suporterii FCSB. Datele sunt însă total diferite față de atunci. În 1986, Steaua și Anderlecht se întâlneau în semifinalele Cupei Campionilor Europeni și erau nume importante în fotbalul european. Azi, FCSB și Anderlecht sunt echipe ajunse în mediocritatea Europei. Chiar și în aceste condiții, belgienii par favoriți la locul 2 în grupă deși au un început ezitant campionatul din Begia. Dar în aceeași situație este și FCSB, cu o singură victorie în 8 partide.

Amintiri urâte pentru Dan Petrescu

La Cluj vine azi o echipă care i-a creat dureri de cap „Bursucului” în Turcia, când acesta antrena pe Kayserispor. Sivasspor, adversarul de azi, a provocat demitrea lui după doar opt etape (două victorii, trei egaluri și trei înfrângeri). În meciul direct, Kayserispor a fost învinsă acasă de Sivasspor, scor 1-3, meci în care Cristi Săpunaru a primit cartonaș roșu. Tot la echipa lui Dan Petrescu a jucat în acel meci și Denis Alibec, însă nici acesta nu a putut salva nici rezultatul, nici soarta antrenorului. 

În acest sezon Sivasspor a început slab campionatul, nu a obțiut nicio victorie și se află în subsolul clasamentului din Turcia, cu doar patru rezultate de egalitate.

×