x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Sindicatul fotbaliștilor: La mijlocul sezonului, Cupă Mondială crește riscul de accidentare

Sindicatul fotbaliștilor: La mijlocul sezonului, Cupă Mondială crește riscul de accidentare

16 Noi 2022   •   10:40
Sindicatul fotbaliștilor: La mijlocul sezonului, Cupă Mondială crește riscul de accidentare

Fotbaliștii care se îndreaptă spre Cupa Mondială din Qatar, care va avea loc începând din 20 noiembrie, se confruntă cu un risc crescut de accidentare și de stres, din cauza unui program încărcat, a declarat într-un raport sindicatul mondial al jucătorilor FIFPRO.

Raportul, publicat marți, a evidențiat lipsa de timp de recuperare de care vor dispune jucătorii la încheierea Cupei Mondiale.

Ligile de top din Europa tocmai au intrat într-o pauză la jumătatea sezonului pentru a se sincroniza cu turneul din Qatar, care se desfășoară între 20 noiembrie și 18 decembrie.

Premier League se va relua de Boxing Day - la doar opt zile după finala Cupei Mondiale, comparativ cu pauzele înainte de reluarea campionatelor naționale de 26 de zile și, respectiv, 34 de zile după edițiile din 2018 și 2014.

„După o primă jumătate de sezon de campionat aglomerată, timpul mediu de pregătire și de recuperare pentru mulți jucători va fi de șapte și, respectiv, opt zile, de aproximativ patru ori mai puțin decât de obicei", se arată în raport.

„Acest lucru este posibil să crească riscul de leziuni musculare și de stres mental. Perioadele semnificativ reduse de pregătire și recuperare înainte și după această Cupă Mondială reprezintă o amenințare pentru sănătatea jucătorilor și împiedică optimizarea performanțelor."

Raportul a analizat, de asemenea, volumul de muncă al jucătorilor între iulie 2021 și octombrie 2022, constatând că membrii echipei Portugaliei au cele mai multe minute cumulate pe teren dintre toate cele 32 de echipe de la Cupa Mondială, urmată de Brazilia și Mexic.

Virgil van Dijk, fundașul lui Liverpool și al Olandei, a fost în fruntea clasamentului pentru cele mai multe minute jucate în perioada analizată, cu 7.597 de minute pe teren. Joao Cancelo, Sadio Mane, Antonio Ruediger și Harry Kane sunt ceilalți fotbaliști care au jucat mai mult de 7.200 de minute.

„Datele subliniază presiunea mentală și fizică cu care se confruntă mulți jucători de la echipele naționale din cauza unui calendar aglomerat de meciuri care nu ia în considerare în mod corespunzător sănătatea și performanța lor", a declarat secretarul general adjunct al FIFPRO, Simon Colosimo.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fifa cupa mondială