x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Statisticile etapei a 5-a din faza grupelor Ligii Campionilor. Copenhaga, record de jucători U19

Statisticile etapei a 5-a din faza grupelor Ligii Campionilor. Copenhaga, record de jucători U19

26 Oct 2022   •   19:45
Statisticile etapei a 5-a din faza grupelor Ligii Campionilor. Copenhaga, record de jucători U19
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Liga Campionilor a furnizat marți o nouă seară cu recorduri și statistici interesante, consemnate de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului. Dincolo de recordurile lui Messi, Copenhaga și Milan sunt eroii pozitivi, în timp ce Real Madrid și Juventus au statistici negative.

Real Madrid (2-3 cu Leipzig) a suferit prima înfrângere din acest sezon în toate competițiile (înainte fusese neînvinsă în toate cele 17 meciuri).

În plus, Real Madrid a încasat mai mult de un gol într-un meci oficial pentru prima dată din 26 aprilie 2022 (4-3 cu Manchester City). Au 22 meciuri consecutive fără să primească mai mult de 1 gol.

Juventus (3-4 cu Benfica) a încasat pentru prima dată în istoria sa 3 goluri în prima repriză a unui meci din Liga Campionilor.

Juventus este eliminată în faza grupelor Ligii Campionilor pentru prima dată din campania 2013-14 și pentru prima dată atât de devreme (cu o etapă înainte de final). Toate cele 3 trei KO-uri anterioare ale lor în primul tur (2000, 2009 și 2013) au fost certificate în ultima etapă.

Milan (4-0 cu Dinamo Zagreb) a marcat 4+ goluri într-un meci de Liga Campionilor în deplasare pentru prima dată de la 23 noiembrie 2005 (4-0 în deplasare cu Fenerbahçe).

Milan a câștigat 6 din 6 meciuri disputate împotriva lui Dinamo Zagreb în competițiile europene: cea mai lungă serie de victorii împotriva vreunui club croat.

Copenhaga devine în meciul cu Sevilla (0-3) prima echipă din istoria Ligii Campionilor care a aliniat atât de mulți jucători under 19 (6) într-o echipă de start. Precedentul record era de 5, în echipa de start a lui Arsenal, pe 9 decembrie 2009 (0-1 cu Olympiacos).

Roony Bardghji, un alt adolescent de la Copenhaga, a apărut în meciul cu Sevilla ca rezervă la vârsta de 16 ani și 344 de zile. El este al 19-lea jucător din istoria Ligii Campionilor care a debutat sub 17 ani.

Mateo Kovacic (Chelsea) a devenit în meciul cu Salzburg (2-1) al 2-lea jucător din istoria Ligii Campionilor care a marcat primele 5 goluri sub 5 antrenori diferiți (Jurcic, Benitez, Zidane, Lampard, Potter).

Primul astfel de jucător a fost Luka Modric (a marcat primele sale 5 goluri sub Redknapp, Mourinho, Ancelotti, Benitez, Zidane).

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liga campionilor