x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA ameninţă Croaţia şi Serbia cu excluderea din competiţii din cauza violenţei fanilor

UEFA ameninţă Croaţia şi Serbia cu excluderea din competiţii din cauza violenţei fanilor

25 Feb 2011   •   15:53
UEFA ameninţă Croaţia şi Serbia cu excluderea din competiţii din cauza violenţei fanilor
Sursa foto: /Reuters
153713-0-133882-platini.jpgPreşedintele UEFA, Michel Platini, a avertizat Croaţia şi Serbia că echipele naţionale şi de club vor fi excluse din competiţiile internaţionale pentru o lungă perioadă dacă fanii din cele două ţări vor continua sa recurgă la violenţe, informează site-ul oficial al forului fotbalistic european.

Platini a vizitat, joi, Belgradul şi Zagrebul şi s-a întâlnit cu preşedinţii Serbiei şi Croaţiei, Boris Tadici, respectiv Ivo Josipovici. Preşedintele UEFA le-a solicitat celor doi şefi de stat sprijinul guvernelor lor în lupta pentru combaterea violenţei la meciurile echipelor sârbe şi croate.

"Violenţa în fotbal este o preocupare de bază pentru noi şi trebuie să acţionăm urgent. Am văzut că atât preşedintele croat, cât şi cel sârb împărtăşesc îngrijorarea noastră şi doresc să se angajeze în găsirea unor soluţii. Am căzut de acord că trebuie să punem la punct un plan concret de măsuri, care necesită sprijin guvernamental la toate nivelurile. Însă trebuie să subliniez că există un risc serios de suspendare a echipelor naţionale şi de club din competiţiile UEFA dacă nu constatăm semne pozitive clare cu privire la măsurile puse în aplicare în acest an. Trebuie să vedem o reală îmbunătăţire a situaţiei, în caz contrar nu vom ezita să acţionăm cu fermitate", a declarat Platini după întâlnirea cu cei doi lideri.

Planul cerut de UEFA ar trebui să includă măsuri cum ar fi modernizarea stadioanelor, interzicerea deplasării fanilor violenţi, dezvoltarea cooperării între forţele de ordine, crearea unor baze de date şi schimbul de informaţii, judecarea rapidă a celor care creează probleme şi sancţionarea severă a celor găsiţi vinovaţi. UEFA se angajează să ofere suport şi consultanţă în realizarea şi aplicarea acestui plan şi, totodată, va monitoriza cu atenţie situaţia din cele două state.

×
Subiecte în articol: uefa violenta fotbal international