x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA a acordat Olandei organizarea turneului final al Ligii Națiunilor din 2023

UEFA a acordat Olandei organizarea turneului final al Ligii Națiunilor din 2023

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2022   •   21:00
UEFA a acordat Olandei organizarea turneului final al Ligii Națiunilor din 2023
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Olandei va organiza turneul final al UEFA Nations League de anul viitor, meciurile urmând să aibă loc la Rotterdam și Enschede. Campania 2022-2023 este cel de-al treilea sezon al Ligii Națiunilor, Olanda, Croația, Italia și Spania calificându-se în finală, ca învingătoare în grupele lor din Liga A.

Franța și Portugalia sunt campionii trofeului acordat în primele două ediții.

Sistemul cu patru niveluri (ligi) valorice, cu posibilitate de promovare și retrogradare, a fost prezentat ca oferind un plus de semnificație fotbalului internațional în comparație cu meciurile amicale, și ceea ce este poate cel mai important e că oferă o cale de acces suplimentară către competițiile majore, locurile pentru barajul de calificare fiind alocate în funcție de clasamentul Ligii Națiunilor.

Semifinalele Ligii Națiunilor vor avea loc la 14 și 15 iunie 2023, iar meciul pentru locul al treilea și finala vor urma pe 18 iunie.

Tragerea la sorți a semifinalelor urmează să aibă loc în ianuarie 2023, la Nyon.

Stadionul FC Twente din Enschede, cu o capacitate de 30.000 de locuri, și stadionul Feyenoord, cu o capacitate de 51.000 de locuri, sunt locațiile selectate pentru cele patru finale.

Primul a găzduit finala UEFA Women's Euro 2017, iar cel de-al doilea finala Euro 2000 la masculin.

Portugalia și Italia au organizat anterior finalele Ligii Națiunilor în 2019 și, respectiv, 2021.

În Liga Națiunilor au participat echipele naționale masculine afiliate la organismul european de guvernare a fotbalului, iar o Ligă a Națiunilor feminină urmează să fie lansată la sfârșitul anului viitor, oferind locuri de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, la Campionatul European feminin și la Cupa Mondială feminină a FIFA.

De asemenea, Comitetul Executiv al UEFA a atribuit Campionatul European de futsal feminin de anul viitor Ungariei, iar meciurile dintre țara gazdă, Portugalia, Spania și Ucraina vor avea loc la Fönix Arena din Debrecen între 16 și 19 martie.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uefa olanda turneu