x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Xavi se simte "eliberat" după ce şi-a anunţat plecarea de la FC Barcelona

Xavi se simte "eliberat" după ce şi-a anunţat plecarea de la FC Barcelona

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2024   •   19:05
Xavi se simte "eliberat" după ce şi-a anunţat plecarea de la FC Barcelona
Sursa foto: Hepta

Antrenorul echipei de fotbal FC Barcelona, Xavi Hernandez, a declarat marţi că se simte "eliberat" după ce şi-a anunţat sâmbătă decizia de a renunţa la acest post la sfârşitul sezonului, deplângând presiunea copleşitoare din jurul clubului, relatează AFP.

"În fiecare zi eşti făcut să simţi că nu eşti la înălţime. Li s-a întâmplat tuturor antrenorilor: Pep (Guardiola) mi-a spus-o, i s-a întâmplat lui (Ernesto) Valverde, l-am văzut pe Luis Enrique suferind", a explicat Xavi în prima sa conferinţă de presă după ce a anunţat că va pleca pe 30 iunie.

Fostul mijlocaş în vârstă de 44 de ani, care a strălucit 17 ani în tricoul blaugrana ca jucător, a spus de mai multe ori că pentru el este "un vis" să pregătească echipa la care s-a format, după o primă experienţă ca antrenor în Qatar.

Dar, la fel ca mulţi tehnicieni înaintea lui, Xavi a clacat în cele din urmă sub presiune, declarând că antrenarea Barcei a fost în cele din urmă ceva "crud şi neplăcut", după eşecul de sâmbătă, 3-5 cu Villarreal, ce a făcut ca deţinătoarea titlului să fie la 10 puncte în spatele lui Real Madrid.

"Trebuie să ne gândim, avem o problemă în raport cu cerinţele acestui post", a explicat tehnicianul catalan, adăugând că a avut "impresia că îşi joacă viaţa în fiecare moment" ca antrenor.

"Anunţul m-a eliberat la nivel personal, dar rămân foarte motivat", a adăugat Xavi, ce recomandă "unitatea" în cadrul unui grup aflat în plină îndoială, care s-a întâlnit luni la o masă organizată în casa lui Robert Lewandowski.

Înaintea meciului de miercuri cu Osasuna, restanţă din etapa a 20-a, Barca este pe locul 4 în La Liga, la 11 puncte de lider, vecina sa Girona.

×
Subiecte în articol: xavi fc barcelona