x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Franta, salvata de arbitru

Franta, salvata de arbitru

19 Iun 2004   •   00:00

Kim Milton Nielsen a ucis visele croatilor

BULGARIA - DANEMARCA: 0-2

ITALIA - SUEDIA: 1-1 Desi si-a extins perioada de invincibilitate la 20 de meciuri, Franta a dezamagit in partida cu Croatia, reusind sa evite infrangerea gratie ajutorului "centralului" danez, Kim Milton Nielsen.
MIHAI IGIROSANU

In minutul 64, David Trezeguet a interceptat o pasa eronata a coechipierului sau de la Juventus, Igor Tudor, a trecut de portarul Butina si a stabilit scorul final. Numai ca atacantul francez s-a ajutat evident de mana in duelul cu Butina, creandu-si avantaj.

COSMAR. La 12 iunie 2000, Nielsen arbitra Romania la "europenele" din Belgia si Olanda, intr-o partida contra Germaniei. La scorul de 1-1, care avea sa fie si cel final, Nielsen a refuzat tricolorilor un penalty clar la un fault evident al lui Nowotny asupra lui Adrian Ilie. Amintirile noastre "negre" cu Nielsen nu s-au oprit la episodul respectiv. La 10 noiembrie 2001 ne-am reintalnit cu el in meciul de la Ljubljana, contra Sloveniei, in barajul pentru calificarea la CM 2002. Am pierdut cu 2-1, iar Kim Milton Nielsen a inchis ochii la un fault in careu comis asupra lui Mutu.

CRITICI. Dupa meciul cu Croatia, antrenorul francez, Jacques Santini, s-a aratat nemultumit: "Unul dintre avantajele noastre majore il reprezinta soliditatea defensivei. In seara aceasta, cu siguranta nu am avut asa ceva. Cand le permiti adversarelor sa joace astfel la un asemenea nivel, nu trebuie sa te miri ca ai necazuri".

Elvetienii au prins curaj

Performanta mai degraba modesta a francezilor a trezit pana si sperantele elvetienilor intr-un miracol. "Trebuie sa batem Franta. Haideti sa credem in miracole!", a indemnat cotidianul 24 de ore pe prima pagina. In urma egalului dintre Franta si Croatia, gazetarii de la Tages-Anzeiger au titrat incurajator: "O ultima speranta, in pofida lui 0-3!". Elvetia si Franta se vor intalni in ultimul meci al grupei B, iar Elvetia e obligata sa invinga pentru a se califica in sferturi.

"Ingrijorati-va!"

Presa franceza de ieri a criticat destul de dur prestatia campioanei mondiale si europene. Titlurile din L’Equipe, "Mai avem multe de facut" si "Ingrijorati-va!", au fost urmate de randuri dezaprobatoare la adresa defensivei franceze. "Probabil ca Franta va fi capabila de calificare, insa limitele din defensiva si atac sunt evidente. Zidane nu poate face totul singur", scrie L’Equipe. ""Cocosii" isi forteaza in continuare norocul. Intr-un joc de ruleta nu poti castiga mereu!", titreaza Le Figaro si Liberation.

"Eroii nostri au fost furati!"

Impresionata de prestatia si de rezultatul obtinut de nationala lui Otto Barici in fata Frantei, presa croata a lansat un atac dur la adresa centralului danez Kim Milton Nielsen, mentionand ca echipa a fost "la un pas de miracol". Cotidianul Jurnji List a titrat pe prima pagina "Eroii nostri au fost furati!", publicand o poza uriasa a momentului in care Trezeguet comite hent inainte de a inscrie golul doi al Frantei. "Fara ajutorul lui Kim Milton Nielsen pentru francezi, noi am fi produs senzatia!", noteaza publicatia din Zagreb. Fostul selectioner croat Miroslav Blazevici a pus si el ratarea victoriei pe seama arbitrajului prestat de danez: "Nielsen a fost cea mai patetica figura a meciului de aseara", a declarat antrenorul care a obtinut cele mai mari performante ale tarii ex-iugoslave.
×
Subiecte în articol: sport franta nielsen