x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF a luat comisiile

FRF a luat comisiile

de Dragos Stoica    |    08 Aug 2007   •   00:00
FRF a luat comisiile
Sursa foto: Alex Nicodim/

După mai multe zile in care forul condus de Mircea Sandu s-a bătut cu LPF pentru tutela asupra comisiilor de judecată din fotbalul romănesc, acestea au revenit la "Casa Fotbalului".

După mai multe zile in care forul condus de Mircea Sandu s-a bătut cu LPF pentru tutela asupra comisiilor de judecată din fotbalul romănesc, acestea au revenit la "Casa Fotbalului".

Bătaia pentru părghiile de manevrat intrecerea internă pare să-l fi scos invingător pe Mircea Sandu. După şedinţa Comitetului Executiv de ieri, preşedintele FRF şi-a tăiat partea, reuşind să recăştige tutela asupra comisiilor de judecată din fotbalul romănesc, după ce acestea fuseseră incredinţate de ANS spre LPF, condusă de Dumitru Dragomir.

DEMISII. Situaţia de-a dreptul penibilă in care a fost pusă intrecerea internă in cursul săptămănii trecute a generat toată această tevatură. După prima etapă, in care suporterii lui Dinamo s-au bătut ca la Rovine cu jandarmii buzoieni, formaţia din "Ştefan cel Mare" era să scape basma curată pentru simplul motiv că forurile de analiză nu fuseseră pănă atunci constituite. Alcătuită in regim de urgenţă, cu Iosif Robi Urs pe post de păpuşar-şef, Comisia de Disciplină le-a dat "căinilor" o suspendare de numai două etape fără spectatori, anulănd totodată şi căteva cartonaşe roşii. La Apel, ridicolul a fost total, acest simulacru de for anulănd suspendarea lui Dinamo in schimbul măririi amenzii. Imediat, lupta dintre FRF şi LPF s-a declanşat, miza fiind enormă. După căteva zile in care directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, s-a contrat pe această temă cu secretarul general al LPF, Vali Alexandru, Iosif Robi Urs şi Daniel Florea au demisionat de la Disciplină, respectiv Apel, ultimul apărănd insă de ieri ca preşedinte al Comisiei de Arbitraj! "Comitetul Executiv a decis ca toate comisiile să revină la FRF, aşa cum prevăd documentele legale in vigoare. Am căzut de acord ca două comisii, cea de Disciplină şi cea pentru Statutul Jucătorului, să işi desfăşoare activitatea la LPF, iar cea de Apel şi Curtea de Arbitraj - la Casa Fotbalului", a spus Mircea Sandu la finalul şedinţei de ieri, la care Dumitru Dragomir nu a participat. Noul preşedinte al Comisiei de Disciplină a fost ales Marin Daniel Cernat, in timp ce la CSJ a fost numit Dumitru Gabriel Manu, iar preşedintele Comisiei de Apel este Mugur Filipescu.

×
Subiecte în articol: sport