x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF DOARME, LPF SFORĂIE / Meci blat declarat, neanchetat!

FRF DOARME, LPF SFORĂIE / Meci blat declarat, neanchetat!

de Marius Mihalcea    |    06 Dec 2008   •   00:00
FRF DOARME, LPF SFORĂIE / Meci blat declarat, neanchetat!

Provocat de destituirea intempestivă a lui Duşan Uhrin jr, scandalul dintre patronul grupării de pe Bega, Marian Iancu, şi autorităţile locale a scos la iveală faptul că meciul pierdut acasă de bănăţeni cu Dinamo, scor 0-3, s-ar fi disputat în culise, şi nu pe teren.



În momentul în care a decis să-l dea afară de la echipă pe Uhrin, Iancu a spus că nu mai avea încredere în antrenor şi a sugerat faptul că cehul ar fi trântit meciul cu Dinamo, din runda a 14-a a campionatului.

“IANCU, LA ÎNCHISOARE”
Din scenariul închipuit de patronul Timişoarei ar mai face parte, pe lângă Uhrin, impresarii Giovani şi Victor Becali, ambii dinamovişti convinşi şi nimeni alţii decât oamenii care l-au însoţit pe ceh în Ghencea, la partida Steaua – Unirea Urziceni, cea care a declanşat practic nebunia în Banat. O poziţie extrem de tranşantă a avut-o Alin Popoviciu, fost membru în Consiliul Director la FC Timişoara între 2004 şi 2008, în prezent deputat PD-L. “Uhrin a fost la Bucureşti să discute cu Iancu, fiindcă unii jucători nu şi-au primit banii de două luni, iar alţii, de un an. Iancu are datorii la Duşan de 100.000 de euro. Iancu vrea să-l dea afară pe Duşan pentru că acesta se zbate pentru drepturile jucătorilor. Meciul cu Dinamo a fost vândut de Iancu, nu de Uhrin! Acum sunt în Parlament şi o să mă ocup personal de Iancu să ajungă la închisoare. O să iasă zeci de mii de suporteri în stradă să-i ceară lui Iancu să plece!”, a declarat acesta pentru EVZ. Astfel, Iancu trece din postura de acuzator în cea de acuzat. Iar proaspătul parlamentar şi-a întărit spusele la sport.ro: “Eram obişnuiţi ca după fiecare înfrângere domnul Iancu să iasă cu acuzaţii la adresa jucătorilor şi a antrenorilor, dar după meciul cu Dinamo nu s-a întâmplat asta. Ipoteza a apărut abia acum, când a vrut să-l demită pe Uhrin. Mi-e greu să cred că un ceh, fără măcar un translator, a putut să vândă un meci. Uhrin e ataşat de oraş, ar vrea să continue la Timişoara, însă a precizat că nu vrea să mai lucreze vreodată cu domnul Iancu. Asta spune multe”.

Meci strategic?

Puse cap la cap, “reflecţiile” părţilor beligerante conduc la ideea că meciul FC Timişoara – Dinamo 0-3 a fost unul strategic. Un lucru grav pentru care FRF, prin comisiile sale abilitate, ar trebui să se sesizeze, aşa cum s-a întâmplat şi în ultima etapă a ediţiei trecute de campionat, la meciul “U” Cluj – Steaua, care a dat naştere celebrului caz “Valiza”. Iar FRF are cu atât mai mult datoria să demareze o anchetă. Acum ar putea fi vorba despre un non-combat şi nu despre un bonus financiar menit să-i motiveze pe jucători să câştige meciul. Cât despre LPF, “patroana” competiţiei, evident, nici o reacţie.

Uhrin şi-a luat adio. Iancu caută antrenor

Marian Iancu a anunţat deja că se află în căutarea unui alt antrenor, dar continuă să îl trateze cu fundul pe Uhrin jr (foto), care ieri a susţinut ultima sa conferinţă de presă la Timişoara. “Nu ştiu de ce domnul Iancu nu-mi răspunde la telefon şi de ce refuză să reziliem contractul şi să încheiem socotelile. Cele spuse despre mine în ultimele zile n-au nici o relevanţă, sunt numai speculaţii. Toate lucrurile spuse despre mine sunt numai minciuni menite să-mi strice imaginea. În viaţa mea nu m-am gândit să pierd un meci. Şi mi se face rău numai când aud că se spune că am făcut blat cu Dinamo”, a spus Uhrin. “Am petrecut momente foarte frumoase aici şi regret că plec. Sper ca echipa să rămână unită şi ca jucătorii aduşi de mine să nu aibă de suferit. Sunt fotbalişti buni şi vor demonstra asta pe teren. Domnului Iancu îi transmit că i-am respectat toate deciziile, chiar şi atunci când a vrut să vândă clubul, şi că nu am nici un contract cu fraţii Becali. În acest moment nu negociez cu nici o echipă. Totuşi, e posibil ca din vară să mă întorc să antrenez în România. Îmi place fotbalul românesc. Vreau să precizez că nu am nici un precontract semnat cu vreo echipă românească. M-au contactat grupări din Cehia şi din încă o ţară, dar nu mă interesează asta acum”. (Mircea Opriş, Timişoara)

Încă un eşec la TAS

Depunctată cu şase puncte de FIFA în cazul palmaresului, FC Timişoara a ieşit învinsă şi din diferendul cu FC Naţional privind transferurile pe Bega ale jucătorilor John Wayne Srhoj şi Abiodun Agunbiade. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat câştig de cauză clubului FC Naţional şi a decis ca FC Timişoara, FRF şi cei doi jucători să plătească grupării din Parcul cu Platani despăgubiri în valoare de trei milioane de euro. Susţinând că sunt liberi de contract, Srhoj şi Abiodun au venit la Timişoara în 2006, iar formaţia bucureşteană nu a încasat nici un ban în contul trecerii lor la echipa “viola”.

“Bancarii” au contestat aceste transferuri în instanţă, iar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul Federaţiei Române de Fotbal le-a dat dreptate. Ulterior, CAF şi-a schimbat componenţa şi a revenit asupra propriei decizii, care era definitivă, irevocabilă şi executorie, şi a hotărât că jucătorii nu mai aveau nici o relaţie de muncă cu FC Naţional.

“Respect decizia domnului Iancu, dar nu înţeleg de ce nu mi-a spus în faţă că sunt demis. Lui Poli îi doresc să ia titlul”
Duşan Uhrin jr

×
Subiecte în articol: sport timisoara iancu uhrin