x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF - Licente / Jiul, in pericol!

FRF - Licente / Jiul, in pericol!

de Daniel Stan    |    04 Iul 2006   •   00:00
FRF  -  Licente / Jiul, in pericol!

Gruparea din Petrosani este aproape de a-si pierde locul pe prima scena din cauza "scandalului licentei", situatie de care vrea sa profite Pandurii Targu-Jiu. Conducerea gorjenilor a intocmit deja memoriul pe care il va adresa la UEFA.

Saptamana trecuta, Comisia de Apel din cadrul sistemului national de licentiere a dat castig de cauza clubului Jiul Petrosani, care, initial, nu primise licenta din partea Comisiei de Prima Instanta, condusa de Viorel Duru. Sambata, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat ca totul este un abuz.

COMPLICAT. "Nu am nimic cu Jiul, dar lucrurile stau prost. Nu pot risca dezafilierea federatiei de la UEFA si FIFA sau suspendarea echipei nationale. Licenta a fost acordata ilegal", a declarat Ionut Lupescu. Motivul invocat de oficialul federal este faptul ca gruparea din Petrosani are datorii de 9 miliarde de lei catre stat. "Este adevarat, datoriile sunt principalul motiv. Dar, repet, trebuie respectat regulamentul", a mai adaugat Lupescu.

Situatia este totusi complicata in contextul in care hotararea Comisiei de Apel pare ca nu poate fi schimbata, lucru recunoscut chiar de Lupescu: "Pentru noi, Comisia de Apel nu mai are vot de incredere. Cazul va fi judecat de Comitetul Executiv si sigur va fi desfiintata. Totusi, nu stiu daca se poate retrage licenta. Acest lucru este studiat de departamentul juridic".

ESALONARE. La randul lor, cei de la Jiul sustin ca nu se mai poate intampla nimic. "Nu neg ca avem datorii, dar le platim esalonat. Statul ne-a aprobat acest lucru. Licenta am primit-o din partea unei comisii abilitate de Comitetul Executiv. Este ultima instanta, iar sentita e definitiva. De ce sa mai fim suspectati, ca nu avem becurile aprinse la vestiare?", a declarat presedintele "minerilor", Marian Spiru, care a mai adaugat ca exista alte cluburi cu datorii mult mai mari, fara a da nume. Lista o cuprinde si pe Dinamo, care a primit licenta fara probleme, desi are datorii catre stat de peste 35 miliarde de lei.

MEMORIU PREGATIT
De retragerea licentei Jiului Petrosani, care duce automat si la retrogradare, vrea sa profite Pandurii Targu- Jiu, prima echipa aflata sub linie la finele sezonului trecut, gorjenii avand deja pregatit memoriul catre UEFA. "Nu vreau sa se inteleaga ca avem ceva cu echipa Jiul. Ma leg de intregul sistem de licentiere. Aici s-a judecat cu doua unitati de masura. Unii au fost obligati sa achite tot, iar altora li s-au reesalonat datoriile, putandu-se folosi de bani. Suntem decisi sa mergem pana la capat, chiar daca, prin interventia celor de la UEFA, ar avea de suferit si federatia, si echipa nationala, si cluburile din cupele europene. O dovada ca inalta Curte de casatie si justitie a respins memoriul clubului Dinamo inseamna ca se vrea un alt inceput", a declarat presedintele echipei Pandurii, Marin Condescu.

FAVOARE DE LA NASU?
Se pare ca actiunea lui Ionut Lupescu impotriva clubului Jiul Petrosani ar fi fost dictata chiar de presedintele federatiei, Mircea Sandu, care, astfel, ar face un favor celor de la Pandurii, pentru votul acordat la ultimele alegeri din FRF. Referitor la acest aspect, Marin Condescu a negat orice implicare a Nasului: "Sa fim seriosi. Nu numai noi l-am votat pe Mircea Sandu, ci si alte cluburi. In aceasta situatie trebuie sa existe un punct zero si toata lumea sa respecte regulamentele. Toleranta a tinut, dar odata se va opri. Dar sa asteptam sa vedem ce va fi pana la urma si, nu in ultimul rand, daca se ajunge la UEFA, nu stiu ce succes putem avea". Initial, nici FC National nu primise licenta, dar i-a fost admis apelul, fara ca Lupescu sa se mai pronunte impotriva acestei decizii.
×
Subiecte în articol: sport jiul