x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF / Se anunţă noi excluderi

FRF / Se anunţă noi excluderi

de Daniel Stan    |    09 Aug 2007   •   00:00
FRF / Se anunţă noi excluderi

Preşedintele FRF a fost informat de şeful arbitrajului, Gheorghe Constantin, că pănă in iarnă se va face o analiză amănunţită şi că mulţi arbitri fără perspectivă vor fi excuşi.

La sfărşitul lunii iunie, intrunit in regim de urgenţă, Comitetul Executiv al FRF a decis excluderea din arbitraj a şase "centrali", cele mai cunoscute nume fiind Marian Salomir şi Anton Heleşteanu. In acelaşi timp, s-a renunţat şi la cinci asistenţi. După două etape din noul sezon, Mircea Sandu anunţă noi excluderi.


CONTRAZICERE. Surprinzător, totuşi, preşedintele federaţiei se contrazice in afirmaţii. "Comisia ne-a informat că, pănă la iarnă sau cel mai tărziu pănă vara viitoare, incă o serie de arbitri care nu mai au perspective vor fi excluşi", a declarat "Naşu’", care a ţinut să precizeze: "Asta nu inseamnă că nu sunt mulţumit de arbitrajele din acest inceput de sezon. In afara lui Colţescu şi a altor 4-5 asistenţi, nu au fost probleme majore". De aceeaşi părere este şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, care este şi responsabilul cu delegările: "Noi am promovat arbitri tineri, iar cei care au greşit, spre surprinderea noastră, sunt arbitri cu experienţă mai mare. In proporţie de 90%, sunt mulţumit de arbitrajele din primele două etape".


AMUZANT. Referitor la revenirea comisiilor de judecată de la LPF sub tutela FRF, Mircea Sandu s-a amuzat cănd a caracterizat deciziile acestora după evenimentele din prima etapă. "Au fost hazlii deciziile luate de o comisie ad-hoc la LPF. Este o crimă anularea cartonaşelor roşii acordate jucătorilor de la Ceahlăul, Vranjkovici şi Rusmir, la meciul cu Steaua. Este inadmisibil ca o Comisie de Disciplină să judece cazul eliminării a doi jucători, asta este treaba Comisiei de Arbitri, regulamentul este clar. In raport scrie atac violent prin lovirea cu cotul in faţă, iar incadrarea era intre 4 şi 6 etape de suspendare. Este o crimă pentru ceea ce inseamnă punerea in aplicare a unor prevederi regulamentare", a comentat preşedintele federaţiei, Mircea Sandu.


CURĂŢENIE
"Deşi mă pot declara mulţumit de arbitrajele din primele două etape, cu unele excepţii, una fiind Sebastian Colţescu, am fost anunţat că incă o serie de arbitri vor fi excluşi pănă la finele anului"
Mircea Sandu, preşedinte FRF


Sandu şi "mea culpa"

Preşedintele federaţiei a recunoscut că i-a propus personal lui Dumitru Dragomir ca din acest sezon comisiile de judecată din Liga1 să aparţină LPF. "Totul a pornit de la faptul că eram nemulţumit de unele decizii ale comisiilor FRF. Atunci i-am propus lui Dragomir să-şi asume responsabilitatea. Acum imi asum vina că nu am aprofundat legile şi regulamentele, dar acum le-am aprofundat", a declarat Mircea Sandu. Acesta a mai adăugat: "Chiar şi in aceste condiţii relaţia FRF - LPF este una normală".


Lupescu il atacă pe Dragomir

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu continuă războiul cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. După ce oficialul Ligii a spus că fostul dinamovist vrea să-i ia locul, Lupescu a răspuns ironic: "Inţeleg că de fiecare dată se simte ameninţat că vrea cineva să-i ia locul. Eu promit că o să-l anunţ public pe Dumitru Dragomir, dacă vreau preşedinţia LPF, dar pe mine nu mă interesează aşa ceva". Oficialul federal l-a mai "ciupit" pe Dragomir şi in ceea ce priveşte componenţa celor două foruri de conducere din fotbalul romănesc: "A mai spus că anumiţi sindicalişti sunt interesaţi să-i ia locul. Dacă s-a referit la mine şi la Florin Prunea, da, este adevărat, am făcut muncă de sindicalişti, dar noi măcar venim din fotbal. In structurile superioare din FRF sunt foşti fotbalişti, comparativ cu LPF". Nu in ultimul rănd, Ionuţ Lupescu a comentat şi revenirea comisiilor la FRF: "Nici Dragomir, şi nici eu nu facem legea, sunt alţii care lucrează la aşa ceva. Este deputat şi ar trebui să ştie asta. Ca membru in Comisia de Disciplină a UEFA, dacă aş fi luat o decizie precum cea a comisiei de la LPF, mi-ar fi sărit in cap toată Europa".


×
Subiecte în articol: sport dragomir