x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gabi Tamaş: "Ne aşteaptă iadul!"

Gabi Tamaş: "Ne aşteaptă iadul!"

de Daniel Stan    |    05 Dec 2009   •   00:00
Gabi Tamaş: "Ne aşteaptă iadul!"
Sursa foto: Alex Nicodim/Intact images

Jucătorii dinamovişti sunt conştienţi de condiţiile în care vor evolua peste două săptămâni la Atena, însă speră cu toţii să se repete minunea de la Liberec.



Victoria nesperată în faţa lui Sturm Graz, în condiţiile în care au evoluat mai mult de o oră cu un om minus, coroborată cu succesul lui Galatasaray în faţa lui Panathinaikos, lasă de doi bani speranţele "câinilor" în privinţa calificării în 16-imile Europa League. La prima vedere, şansele par a fi destul de reduse, lucru recunoscut şi de jucători. "La Atena ne aşteaptă iadul, cunosc foarte bine atmosfera de acolo. Totuşi, nu trebuie să ne speriem şi să mergem cu speranţe acolo", a declarat Gabi Tamaş. Preşedintele executiv, Cristi Borcea, a scăzut tonul: "Avem 30% şanse de calificare. Până atunci însă, trebuie să ne bucurăm pentru victoria cu Sturm Graz. Mi-au plăcut băieţii, au demonstrat caracter". Portarul Dolha trage un semnal de alarmă: "Mi-e teamă să nu luăm două-trei goluri la Atena apoi să fim împuşcaţi în cap de şefi. Aşa se obişnuieşte la noi". Antrenorul Cornel Ţălnar a precizat: "După eliminarea lui Rus am demonstrat atitudine şi ambiţie, băieţii s-au mobilizat exemplar şi merită toate laudele, cu un plus pentru Marius Niculae, care a adus devotamentul o dată cu revenirea după accidentare. Trebuie să mergem la Atena cu gândul să înscriem două goluri şi să ne jucăm acea mică şansă pe care o mai avem". Pentru a se califica, Dinamo are nevoie de orice victorie, cu excepţia lui 1-0, situaţie în care grecii se califică la golaveraj.

"Învinşi de zece români"

Mijlocaşul lui Sturm, Andreas Holzl, consideră nemeritată înfrângerea din Ştefan cel Mare: "Este frustrant să pierzi în faţa unei formaţii care a jucat mult timp în inferioritate numerică. Nu trebuia să pierdem, am condus cu 1-0, dar trebuie să acceptăm ideea eşecului". Presa austriacă s-a resemnat. "Sturm pierde în faţa a zece români", a titrat cotidianul Oestereich 24. "Sturm a pierdut la Bucureşti şi va termina pe ultimul loc în grupă. A avut victoria în mână, a jucat cu om în plus şi a ratat şi un penalty", a scris şi OE 24.

×
Subiecte în articol: sport