x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gabriel Batistuta revine în sport. Ca jucător de polo pe iarbă!

Gabriel Batistuta revine în sport. Ca jucător de polo pe iarbă!

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Mar 2009   •   00:00
Gabriel Batistuta revine în sport. Ca jucător de polo pe iarbă!

Fosta mare glorie a fotbalului argentinian, Gabriel Omar Batistuta a debutat oficial într-un meci de ...polo pe iarbă! Batistuta este golgheterul all-time a naţionalei Argentinei, în cele 78 de partide disputate în tricoul naţionalei reuşind să marcheze de 56 de ori! La debutul lui Batistuta în polo pe iarbă au asistat 400 de spectatori. Echipa lui Batistuta, Loro Piana, s-a impus la limită, 12-11, contra lui Chapelco.



Specialiştii acestui sport consideră că vedeta de 40 de ani " a atras un număr de suporteri neobişnuit de mare pentru poloul pe iarbă din Argentina". Sebastian, un fan al acestui sport, spune pentru AFP că "fără Batistuta ar fi fost de zece ori mai puţini spectatori" şi conchide cu o remarcă: "se vede că Batistuta, care a crescut la ţară, a urcat pe cal încă din copilărie"! Un mare jucător, Ernesto "Russe" Heguy, s-a declarat "plăcut surprins de Batistuta chiar dacă nu a reuşit să marcheze".


Finalul partidei s-a lăsat cu autografe, dar şi cu motiv de amintiri cu fostul mare campion. "Îl urmărim dintotdeauna: pentru noi este un campion", a afirmat Gladys Ison, o casnică de 51 de ani, cu venituri modeste, venită prima dată la un meci de polo pe iarbă, profitând de faptul că intrarea a fost liberă. "Poloul este pe cale să se schimbe. Cred că încearcă să-l deschidă mai mult către public", a spus Julio Gonzalez, un comerciant de aceeaşi vârstă.  Fostul fotbalist joacă alături de prietenul său Adolfo Cambiaso, legendă vie a poloului pe iarbă, considerat la 33 de ani cel mai bun jucător din lume. Cambiaso îşi doreşte să popularizeze un sport introdus de britanici în Argentina în jurul anului 1875.

×
Subiecte în articol: sport