x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la Auckland, după un meci întrerupt de ploaie

Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la Auckland, după un meci întrerupt de ploaie

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2023   •   11:45
Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la Auckland, după un meci întrerupt de ploaie
Sursa foto: Hepta

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse (117 WTA) a reușit marți să treacă în turul doi al turneului de tenis WTA 250 de la Auckland (Noua Zeelandă), învingând-o pe favorita locală Erin Routliffe (855 WTA), beneficiară a unui wildcard.

Meciul a fost întrerupt în două rânduri din cauza ploii, fapt care a fost aproape să afecteze reușita româncei, care s-a impus în cele din urmă în trei seturi, cu 6-2, 4-6, 6-4, după două ore și 28 de minute de joc.

Gabriela Ruse, care trecuse de două tururi preliminare de calificare, pentru a ajunge pe tabloul principal, a câștigat relativ ușor primul set, realizând 2 break-uri.

În setul secund și-a cedat serviciul la 4-4, după ce ratase inițial o minge de break, și nu a mai putut recupera, astfel că s- ajuns la set decisiv.

Set decisiv pe care Ruse l-a condus cu 4-0. Routliffe a recuperat și chiar a reușit să se apropie la 5-4. Ruse a răspuns cu un break și și-a adjudecat victoria și prezența în turul doi al competiției.

Ea o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre chineza Xiyu Wang (50 WTA) și sportiva cehă Karolina Muchova (151 WTA).

Pentru prezența în optimile de finală de la Auckland, Ruse va fi recompensată cu 30 puncte WTA și 3992 dolari.

×
Subiecte în articol: gabriela ruse auckland