x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gata. Începe treaba!

Gata. Începe treaba!

de Delia Gomoescu    |    Daniel Stan    |    22 Feb 2008   •   00:00
Gata. Începe treaba!


După o iarnă parcă prea lungă, azi se reia returul, cu etapa a 20-a, fiind programate două partide. Campioana primeşte pe teren propriu o echipă hotărâtă să producă surpriza, în timp ce constănţenii şi buzoienii luptă pentru evitarea retrogradării.

LIGA 1 - Farul – Buzău (19:00) şi Dinamo – Ceahlăul (20:30) deschid balul


După o iarnă parcă prea lungă, azi se reia returul, cu etapa a 20-a, fiind programate două partide. Campioana primeşte pe teren propriu o echipă hotărâtă să producă surpriza, în timp ce constănţenii şi buzoienii luptă pentru evitarea retrogradării.

După o primă parte de campionat falimentară, urmată de o perioadă de pregătire în care rezultatele din amicale au fost dezamăgitoare, campionii încep optimişti sezonul de primăvară.


PLOMBE.
Tehnicienii Cornel Dinu şi Cornel Ţălnar vor improviza defensiva în această seară, în faţa Ceahlăului Piatra-Neamţ. Meciul începe la ora 20:30 şi va fi transmis în direct de Kanal D. Plecarea lui Radu Ştefan la Lazio, suspendarea lui Moţi şi accidentarea recent transferatului Pekarici creează probleme. Astfel, în centrul apărării vor evolua Lucian Goian şi Izvoranu, un cuplu nu prea sudat. “Indiferent de situaţie, ne numim Dinamo şi trebuie să câştigăm. Avem de apărat un nume”, a spus Cristi Borcea. Roş-albii nu pot conta nici pe Ropotan şi pe argentinianul Miranda, ambii cu probleme medicale. De partea cealaltă, nemţenii sunt convinşi că pot produce surpriza. “E foarte posibil să plecăm victorioşi dacă vom fi curajoşi”, a declarat portarul moldovenilor, Cătălin Mulţescu. Partida va fi arbitrată de Ionel Ivan, ajutat de Eduard Dumitrescu şi de Florin Păunescu.

Situaţia lui Blay se va rezolva în scurt timp, conducerea lăsându-l pe fundaşul dreapta ghanez să plece în Rusia, unde urmează să suţină probe la formaţia Terek Groznîi. Pentru apărătorul de culoare mai există şi varianta Zoria Lugansk, din Ucraina, care îi oferă un salariu de 150.000 de euro.

 

Turcu, limbaj de cartier

Vasile Turcu s-a trezit din nou vorbind şi a lansat un atac dur la adresa preşedintelui lui FC Braşov, Dinu Gheorghe, după ce acesta a dezvăluit că în trecut vicepreşedintele dinamovist ar fi fost zugrav. Oficialul “câinilor”, deconspirat ieri de Cancan că ar avea o relaţie extraconjugală cu manelista Carmen Şerban, a declarat: “Omul ăsta toată viaţa a dat târcoale clubului Dinamo ca să obţină o funcţie, precum un căţeluş mai jigărit.

Nu ştiu cum îşi permite acest vagabond să mă jignească pe mine. Am greşit că l-am respectat. El a fost un muncitor necalificat, apoi un amărât de tablagiu pe la vamă prin nu ştiu ce aranjamente. La dosarul lui ar fi mai indicat să tacă”.

 

Lucescu jr, prieten cu Borcea

Preşedintele executiv al “câinilor”, Cristi Borcea, a ţinut să lămurească şi problema referitoare la Răzvan Lucescu. “Repet, am discutat cu Răzvan după plecarea lui Mircea Rednic, însă el a ales să rămână la Braşov. I-am respectat dorinţa. A început o treabă şi trebuie să o ducă la bun sfârşit. Nu vreau să mai apară nici un fel de zvonuri pe această temă. Răzvan îmi este prieten.” În aceste zile, oficialii dinamovişti speră să atragă un nou sponsor, concernul Honda.

 

Arde subsolul

Cealaltă partidă de azi, Farul Constanţa – Gloria Buzău, ora 19:00, în direct pe Telesport, pune faţă în faţă două echipe care au ca obiectiv evitarea retrogradării. “Ne-am pregătit foarte bine şi suntem mobilizaţi în vederea sezonului care începe. Va fi greu cu Gloria, şi buzoienii sunt la fel de motivaţi, dar vrem să reparăm ce am stricat în prima parte a campionatului”, a declarat portarul constănţenilor, George Curcă. Antrenorul oaspeţilor, Ştefan Stoica, este optimist: “Mergem la o luptă pe care nu trebuie să o pierdem. Am încredere mare în jucători. Mă bazez şi pe fotbaliştii împrumutaţi de la Steaua, Dino Eze, Bicfalvi şi Ninu. Vrem toate cele trei puncte”. Meciul va fi condus de Alexandru Deaconu, ajutat de Adrian Vidan şi Vasile Marinescu.

×
Subiecte în articol: sport