x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport GLORIA BISTRIŢA – DINAMO 1-2 ● A fost fair-play peste tot

GLORIA BISTRIŢA – DINAMO 1-2 ● A fost fair-play peste tot

de Mihai Igirosanu    |    27 Sep 2008   •   00:00
GLORIA BISTRIŢA – DINAMO 1-2 ● A fost fair-play peste tot

Într-o zi consacrată fair-play-ului, ardelenii lui Neluţu Sabău s-au înclinat şi în faţa lui Dinamo, după ce în precedenta apariţie pe teren propriu pierduse şi în faţa celor de la CFR Cluj.



Într-o zi consacrată fair-play-ului, ardelenii lui Neluţu Sabău s-au înclinat şi în faţa lui Dinamo, după ce în precedenta apariţie pe teren propriu pierduse şi în faţa celor de la CFR Cluj.

Înainte de meci, căpitanii celor două echipe au citit un mesaj de fair-play şi a fost intonat imnul naţional, pe tabelă fiind scrise versurile acestuia. În prima repriză şi aproximativ trei sferturi din cea secundă, meciul s-a desfăşurat în aceeaşi notă, cu Dinamo neavând nici o problemă din partea adversarului în a-şi trece în cont cele trei puncte. Finalul putea schimba senzaţia, dar golul făcut cadou de Lobonţ lui Diogo nu a însemnat mai mult decât o întâmplare. La Dinamo a redebutat Nicolae Mitea, intrat în minutul 81 în locul lui Adrian Cristea.

DEZAMĂGIREA LUI SABĂU
După meci, antrenorul Gloriei, Ioan Ovidiu Sabău, s-a declarat dezamăgit. “Partida a fost la discreţia lui Dinamo. Am jucat slab, am avut, poate, aşa, o zvâcnire de orgoliu vreo 30 de minute, dar nu merge absolut nimic, nici ca determinare. A fost cel mai slab joc al acestui campionat. Cu toţii suntem preocupaţi, pentru că e foarte greu când lucrurile nu merg şi jucătorii practic nu pot lupta. Va trebui să vedem care este problema şi să găsim soluţii. Cu CFR Cluj şi Steaua ne-am descurcat mult mai bine. Am făcut greşeli foarte mari, dar nu mă gândesc la plecare într-un moment atât de greu.” Autor al celor două goluri dinamoviste, atacantul Ionel Dănciulescu a spus: “Am făcut un joc bun, care ne dă speranţe pentru partida retur cu NEC Nijmegen, la finalul căreia sperăm să ne calificăm în grupele Cupei UEFA. La Bistriţa e greu de câştigat, iar Gloria nu a arătat ca o echipă slabă, doar că nu i-am lăsat noi să-şi facă jocul”. Încântat, preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristea Borcea, a spus: “Dacă rămânem pe 1, nimeni nu ne mai ajunge până la final”. “A fost o victorie meritată, meciul s-a decis în prima repriză. Se câştigă foarte greu la Bistriţa. Am avut un final dificil, dar să nu uităm că meciul acesta a fost pregătitor pentru cel cu NEC. Vă promit că ne calificăm!”, a declarat antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic.

Linie de urgenţă pentru olandezi

Suporterii olandezi care vor face deplasarea la Bucureşti pentru meciul Dinamo – NEC Nijmegen din Cupa UEFA vor avea un număr special la care vor putea suna în caz de urgenţă. NEC a început deja să îşi pregătească suporterii pentru deplasarea de la 2 octombrie, de la Bucureşti, aceştia primind zilnic informaţii despre capitala României, precum şi recomandări pe care clubul le face la nivel de comportament. O altă măsură luată de gruparea batavă este amenajarea unui birou special înaintea meciului de campionat de pe teren propriu cu Heracles Almelo, la care suporterii vor obţine orice informaţie legată de deplasarea la Bucureşti. Aceste măsuri, anunţate pe site-ul oficila al clubului, se înscriu într-o amplă campanie, prin care olandezii doresc să şteargă impresia creată de evenimentele survenite la meciul-tur, când ultraşii dinamovişti, profitând de mai multe erori organizatorice, au aruncat o torţă aprinsă spre portarul olandezilor, Babos, pentru ca apoi să se încaiere cu susţinătorii echipei-gazdă. Timp de mai multe minute, scaunele au zburat peste gardul despărţitor, pentru ca unii dintre “câini” să escaladeze grilajul şi să se ia la bătaie cu omologii olandezi. Până la urmă, poliţia olandeză a reuşit cu greu să restabilească ordinea.

Şi NEC amendată

Adversara lui Dinamo din Cupa UEFA NEC Nijmegen nu a scăpat nici ea basma curată de la şedinţa Comisiei de Disciplină a UEFA, olandezii primind o amendă de 10.000 de euro pentru deficienţele de organizare de la meciul-tur, care au permis apariţia incidentelor între fanii celor două echipe. În altă ordine de idei, Nijmegen s-a calificat în “16”-imile de finală ale Cupei Olandei, după ce a învins joi, în deplasare, cu scorul de 5-0 (2-0), formaţia din liga a III-a Be Quick 1887, informează Voetbal International. Golurile au fost marcate de Van Beukering (penalty), Worm, Tshibamba şi Schone (2).

Dinamoviştii, mulţumiţi, dar temători

 
 Cornel Dinu spune că ar trebui identificaţi suporterii turbulenţi

Hotărârea Comisiei de Disciplină a UEFA prin care Dinamo a scăpat numai cu o amendă de 20.000 de franci elveţieni după evenimentele din Olanda i-a făcut pe “alb-roşii” să răsufle uşuraţi. “Adevărul e că suntem fericiţi că s-a dat această decizie. Am scăpat ieftin, pentru că eu mă aşteptam la o sancţiune mai gravă. Oricum, suporterii noştri au fost provocaţi în Olanda. Nu ştiu dacă fanii se vor mai linişti, dar de acum trebuie să fie mai atenţi”, a declarat atacantul Florin Bratu. La rândul său, preşedintele executiv Cristian Borcea a comentat: “Decizia UEFA este una normală, dar acum cel mai important este să nu avem vreo recidivă, pentru că altfel suntem mâncaţi. În cazul unei recidive, eu zic că UEFA va recurge direct la excludere”. Administratorul-delegat Cornel Dinu a spus că se aştepta la această hotărâre: “Ştim cu toţii cum se judecă la UEFA, total diferit decât la noi în ţară. E o decizie normală. Eu, unul, nu mă aşteptam la alt verdict, doar societatea românescă se aştepta la altceva. Cunoscând exact, de la faţa locului, cum s-au petrecut faptele în tribună, e o decizie corectă. Când se întâmplă astfel de incidente, clubul se disociază de suporteri. Câţiva, nu toţi, ar trebui să fie identificaţi, să suporte rigorile legii şi să fie interzişi pe stadioane”.

×
Subiecte în articol: sport dinamo uefa