x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gloria - Steaua 1-0 / In caz de pericol, spargeti geamul!

Gloria - Steaua 1-0 / In caz de pericol, spargeti geamul!

de Mihai Igirosanu    |    08 Mai 2006   •   00:00
Gloria  -  Steaua 1-0 / In caz de pericol, spargeti geamul!

Steaua a pierdut cu 0-1 la Bistrita, meci urmat de evenimente incredi-bile. Radoi si Iacob au spart doua geamuri cu pumnul, primul ajun-gand pe masa de operatie, iar ma-nagerul general, Mihai Stoica, a intrat in conflict cu jandarmii si cu presedintele Gloriei, Jean Padureanu.

S-au automutilat

Infranta la Bistrita, campioana en-titre a pierdut sansa de a castiga campionatul prin rezultatele sale. De suparare, stelistii au oferit un spectacol neasteptat, fiind evident ca au nevoie de psiholog la echipa.

Evenimentele incredibile petrecute la finalul meciului le-au trecut in plan secund pe cele petrecute in interiorul terenului. Capitanul Stelei, Mirel Radoi, si atacantul Victoras Iacob s-au automutilat, varsandu-si nervii pe doua geamuri, iar managerul general, Mihai Stoica a avut un conflict cu seful dispozitivului de jandarmi si cu presedintele Gloriei, Jean Padureanu. Conducerea ros-albastrilor a refuzat sa semneze raportul de joc, fapt consemnat de observatorul de joc, Adrian Ionescu, acesta retinand toate carnetele jucatorilor Stelei, asa cum prevede regulamentul.

SCENE. In preziua sarbatoririi a 20 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Europeni, jucatorii lui Cosmin Olaroiu au parut marcati de acest moment paralel, continuandu-si blocajul din care parea sa fi iesit in urma victoriei din restanta cu Pandurii. Eliminat de arbitrul Ionica Serea, Victoras Iacob a lovit cu pumnul intr-un hidrant, ranindu-se grav la mana, gestul sau inconstient fiind imitat si de catre capitanul Mirel Radoi, care a fost transportat direct la spital. Conform unor surse, tot dupa meci, managerul general al Stelei a dorit sa intre in cabina arbitrilor, pentru a se rafui cu acestia, insa a fost oprit de jandarmi, moment in care si-a indreptat atentia catre presedintele Gloriei, Jean Padureanu.

REACTII. "Nu-l voi da in judecata, desi s-a comportat ca un huligan. Este vorba de o echipa europeana, Steaua... N-am mai trait asa ceva la nivelul asta. Il impingea pe seful Jandarmeriei, voia sa-l ia de gat, dar am intervenit cu calm si i-am spus: «Mihai, du-te in cabina si linisteste-te». El mi-a spus: «Sa dea Dumnezeu sa te vad mort, doar atunci sunt linistit!». Vom face insa memoriu impotriva lui Mihai Stoica si ar trebui sa se ia masuri capitale impotriva sa", a declarat Padureanu. In urma incidentelor, oficialul stelist a fost amendat cu suma de 10 milioane de lei. "Cei de la Gloria Bistrita si seful Jandarmeriei sustin niste minciuni. In primul rand, eu am fost cel agresat, fiind impiedicat cu forta de catre jandarmi sa intru in cabina arbitrilor, desi aveam acest drept in calitate de delegat al Stelei. Voi face memoriu in acest sens catre seful jandarmilor din Romania, pentru ca este incredibil ceea ce s-a intamplat. Mai importanta este cauza, nu efectul. Cauza este arbitrajul odios al lui Serea. Ne-a refuzat un penalty si un gol. Punctul pierdut la Bistrita poate compromite titlul!", a ripostat Mihai Stoica.

SPERANTE
"Mai sunt sanse la campionat, fiindca mai sunt patru etape. Asa am avut o decadere si in campionatul trecut si, din fericire, am luat titlul in ultima etapa. Arbitrul a gresit. A fost gol valabil la Dica. La Goian a dat avantaj cand trebuia sa dea 11 metri. Intentionat, neintentionat, nu pot spune nimic" - Sorin Paraschiv, Steaua

COSMAR
"Bistrita devine un cosmar pentru Steaua, care este o echipa mare. A demonstrat-o si acum, pentru ca a facut un meci bun. Este de inteles si atitudinea lui Mirel Radoi. In acest meci s-ar putea sa fi pierdut titlul si disperarea a fost mare" - Dorian Arbanas, Gloria Bistrita

SURPRINS
"Este clar ca acest gen de declaratii aduc fotbalul intr-o zona periculoasa, incita si creeaza foarte mare presiune asupra arbitrilor. Vad ca domnul Becali catalogheaza oameni, politicieni, sportivi. Le stie pe toate" - Constantin Gheorghe observator arbitri Gloria - Steaua

RADOI, INDISPONIBIL TREI SAPTAMANI
Printr-o interventie chirurgicala, efectuata sambata seara, la sectia de Chirurgie a Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud, care a durat 45 de minute, capitanului Stelei, Mirel Radoi (foto), i s-a suturat un tendon al mainii, sectionat superficial. Medicul Ovidiu Giurgea a estimat ca jucatorul ar putea fi indisponibil trei saptamani, caz in care ar putea rata si turneul echipei nationalei din SUA. "Radoi a avut multiple plagi taiate la nivelul antebratului, una dintre ele fiind mai profunda. Va necesita o imobilizare a antebratului de trei saptamani, dar i-am recomandat sa consulte un specialist in chirurgie plastica, pentru ca acesta sa-si exprime parerea in privinta imobilizarii sau daca isi poate relua antrenamentele", a declarat Giurgea. Surse medicale sustin ca hemoragia puternica, prezentata de cei doi fotbalisti stelisti, a fost cauzata de acordarea gresita a primului ajutor, prin aplicarea unui garou in locul unui pansament pe toata suprafata ranii.

GIGI BECALI SE VREA VLAD TEPES
Ieri, la o zi dupa meci, patronul Stelei, Gigi Becali (foto), a lansat un atac violent la adresa arbitrajului bacauanului Ionica Serea, dar si a observatorului pentru arbitri, Constantin Gheorghe, din Suceava: "Daca de la trei metri nu da 11 metri si anuleaza un gol perfect valabil, bineinteles ca a fost cu temele facute. La nivel inalt s-a facut asta. Costica «Suceava», care e vicepresedintele Comisiei Centrale de Arbitri, este senator PC. Cu Ion Craciunescu nu se putea chiar asa de mare hotie pe fata. Desi pacatul lui a fost ca se apropiase prea mult de Dinamo, avea un alt stil, era talentat, nu permitea chiar asa hotie, in halul asta, in stilul asta. Astia sunt prea hoti. Costica «Suceava» asta e un mare hot. Eu nu-l cunosteam. L-am vazut pentru prima data. Dar tot auzeam de el. Am vazut ca nu se uita deloc la mine, adica era deja pornit, cu tema facuta. In tara asta trebuie sa vina un nou Vlad Tepes. Eu o sa fiu un nou Vlad Tepes al Romaniei. Nu mai vreau sa fiu nici Mihai Viteazul, nici "Razboinicul Luminii", ci Vlad Tepes, sa curat tara de hoti. Sa terminam cu hotia din Parlament si din Senat".

FAIR-PLAY
Antrenorul Gloriei, Ioan Ovidiu Sabau, a declarat dupa meci ca nu a dorit sa ajute pe Rapid in lupta pentru titlu. "N-am ajutat nici un Rapid, pentru ca nici Rapid nu m-a ajutat pe mine. Astazi am jucat pentru banii care se dau din drepturile de televizare si pentru un loc mai bun in clasament. Un rezultat de egalitate era mai echitabil. In lupta pentru titlu, Rapid are prima sansa acum, pentru ca are mai multa liniste si mai mult entuziasm", a spus Sabau.

SEVILLA ’86
La Corbeanca, generatia care a realizat marea performanta de la 7 mai 1986, la Sevilla, s-a reunit ieri pentru un meci demonstrativ si o petrecere. In organizarea lui Marius Lacatus, dar in absenta actualului antrenor al lui Rennes, Ladislau Bölöni, care a avut sambata seara meci in campionatul francez, eroii din urma cu 20 de ani s-au impartit in doua echipe, incantand prin cateva executii care au reamintit de meciurile legendare din deceniul trecut. La sarbatoare a fost prezent si Valentin Ceausescu, omul pe care Duckadam, Lacatus si ceilalti l-au considerat ca un frate mai mare. Interesant este ca Valentin Ceausescu l-a invitat la Corbeanca si pe Gica Hagi, dar antrenorul lui Poli Timisoara a refuzat sa joace, multumind insa pentru faptul ca generatia Sevilla ’86 s-a gandit si la el. "Poate ca ar fi fost bine sa vina actuali jucatori pentru a vedea cateva executii si sa invete ceva", a declarat antrenorul de atunci, Emeric Ienei.
×
Subiecte în articol: sport meci