x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hagi, semnat, prezentat, plecat

Hagi, semnat, prezentat, plecat

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    26 Iun 2007   •   00:00
Hagi, semnat, prezentat, plecat

Gică Hagi a semnat un contract pe trei ani ca antrenor principal, a fost prezentat jucătorilor, după care a plecat cu echipa in cantonamentul din Austria.

Steaua - Regele Gică Hagi a fost prezentat oficial

In prezenţa a numeroşi jurnalişti, printre care şi căţiva turci, Gică Hagi a fost investit oficial in postul de antrenor al Stelei. Regele a semnat un contract pe trei ani cu roş-albaştrii.

Ajuns in sfărşit acolo unde a visat, cel mai mare jucător din istoria fotbalului romănesc a afişat ieri la palatul patronului Gigi Becali mina unui om extrem de fericit. Hagi a anunţat şi componenţa staff-ului tehnic alături de care va lucra. "Secunzii mei vor fi Massimo Pedrazzini şi Mihai Teja."

AMBIŢIE. "E o mare onoare să antrenez Steaua, să revin după 17 ani in Ghencea, unde am obţinut cele mai mari performanţe, pe care sper să le repet şi ca antrenor. Va fi cu siguranţă greu, dar sper ca impreună cu echipa să fim cei mai buni. Ne convine sau nu, Steaua trebuie să fie cea mai bună. Gloria clubului ne obligă. Nu e uşor să fii primul, dar pentru asta trebuie să ne pregătim şi să muncim. Obiectivele mele vor fi campionatul, cupa şi intrarea in grupele Ligii Campionilor sau măcar in grupele UEFA. Avem nevoie de linişte pentru a ne realiza obiectivele. Voi incerca să dau totul pentru Steaua", au fost primele cuvinte ale noului antrenor al echipei din Ghencea. "Am semnat pe trei ani şi nu s-a pus niciodată problema banilor. Ne leagă o relaţie de familie, dar asta nu va conta. Gigi e patronul, iar eu sunt angajatul", a spus Hagi, completat de Becali: "Va avea cel mai mare salariu din prima ligă!".

SUSŢINERE. "Noi suntem principalii noştri adversari in lupta pentru titlu. Avem adversari valoroşi, dar pe noi trebuie să ne preocupe doar ceea ce facem noi. Anul acesta sunt patru-cinci echipe care se vor lupta pentru titlul de campioană. Vreau ca suporterii să fie alături de echipă, pentru că sunt foarte importanţi pentru noi. Sunt cei mai buni, cei mai mulţi din Romănia, Steaua e cea mai iubită. Le promit că voi da tot ce am mai bun din mine pentru a fi cei mai buni", a mai spus Hagi. Patronul Gigi Becali şi-a exprimat şi el o dorinţă: "Suporterii să-l sprijine pe Hagi şi să mă injure pe mine. Numai să căştige echipa".

CATEDRALĂ

"Catedrala fotbalului romănesc e Ghencea, iar «Regele» nu avea unde să fie incoronat decăt in Ghencea. El este un simbol pentru Romănia şi atunci toată lumea se roagă ca el să aibă performanţe şi ca antrenor. A fost o greşeală că nu a venit acum doi ani la Steaua. Dumnezeu a vrut să vină acum"

Gigi Becali patron Steaua

EXAMEN

"Mi-am luat examenul de maturitate la Galatasaray, unde am făcut numai lucruri bune. In urmă cu doi ani nu eram pregătit, nu am refuzat, pentru că nu poţi refuza Steaua"

Gică Hagi antrenor Steaua

Absenţe la vizita medicală

Fără Goian, Ghionea şi Vali Badea, invoiţi, steliştii au efectuat vizita medicală ieri-dimineaţă. Cu acest prilej, atacantul Victoraş Iacob a declarat: "Hagi este un nume mare, n-are rost să spun eu ce inseamnă Hagi. Vrem intrarea in grupele Ligii Campionilor şi intrarea in grupe la anul, dar direct, adică să luăm titlul". Transferat in Ghencea de la Rapid, Valentin Bădoi a dezvăluit: "Sunt stelist de mic. Vreau să căştig campionatul, Cupa şi să prindem din nou primăvara europeană. Abia aştept să lucrez cu Hagi, pe care l-am văzut doar la televizor". Iată lotul deplasat in cantonamentul din Austria, de la Kaprun: Cernea, Vătcă, Lungu - portari; Nicoliţă, D. Goian, Ghionea, Pintilii, Neşu, Tudose, E. Baciu, P. Marin, G. Coman, Saban, Prunescu - fundaşi; Croitoru, Bicfalvi, Lovin, Paraschiv, Ochiroşii, Ov. Petre, Bădoi, Cristocea, Rădoi - mijlocaşi; Neaga, Dică, Guriţă, V. Iacob, V. Badea - atacanţi.

Thereau, la FC Bruges?

Steaua a anunţat ieri că a ajuns la un acord cu conducerea clubului belgian FC Bruges, acolo unde va evolua din sezonul următor atacantul Cyril Thereau. "Am luat 2.900.000 euro pe el. 30% trebuie să dăm la Charleroi, aşa că rămănem cu două milioane. Pănă la urmă l-am spălat pe MM de păcate." Steaua plătise 600.000 euro in schimbul atacantului francez, achiziţionat de Charleroi. Insă, FC Bruges a dezminţit perfectarea transferului.

Neaga, trei ani

Cu puţin timp inaintea plecării spre Austria, chiar in incinta palatului lui Gigi Becali, atacantul Neaga a semnat in prezenţa preşedintelui Valeriu Argăseală un contract pe trei ani cu Steaua. "Obiectivele Stelei in acest sezon sunt Liga Campionilor şi campionatul, in această ordine. Avem şansa să ne antreneze un nume mare. Cănd eram mici, fiecare dintre noi visa o intălnire cu Hagi. Acum suntem norocoşi să fim antrenaţi de el", a declarat Neaga.

×
Subiecte în articol: sport steaua Gheorghe Hagi