x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hamilton și Leclerc, descalificați din Marele Premiu al Statelor Unite pentru o abatere tehnică

Hamilton și Leclerc, descalificați din Marele Premiu al Statelor Unite pentru o abatere tehnică

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2023   •   11:15
Hamilton și Leclerc, descalificați din Marele Premiu al Statelor Unite pentru o abatere tehnică
Sursa foto: Hepta

Lewis Hamilton și Charles Leclerc au fost descalificați din Marele Premiu al Statelor Unite. În urma cursei de la Austin, mașinile lor au fost inspectate, iar echipa tehnică a FIA a depistat nereguli. Hamilton terminase pe locul al doilea, iar Leclerc a trecut linia de sosire pe locul al șaselea.

Ambele echipe au trimis un reprezentant pentru a vorbi cu comisarii, dar aceștia au precizat că „sarcina concurentului este de a se asigura că mașina este în conformitate cu regulamentul în orice moment în timpul unui eveniment”.

Descalificarea îl urcă pe Norris pe locul doi și îl promovează pe Carlos Sainz pe locurile de pe podium. Sergio Perez urcă pe locul patru și își mărește avansul față de Hamilton în lupta pentru locul doi în campionatul piloților.

Russell sare de pe locul șapte pe cinci, Pierre Gasly pe șase și Lance Stroll pe șapte. Yuki Tsunoda a fost al optulea, japonezul obținând și punctul bonus pentru cel mai rapid tur.

Triplul campion de Formula 1, Max Verstappen a câștigat duminică seara Grand Prix-ul Statelor Unite, ajungând la 51 de victorii în carieră.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lewis hamilton charles leclerc