x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - CE - Am invins campioana olimpica!

Handbal - CE - Am invins campioana olimpica!

13 Dec 2004   •   00:00

Aseara, intr-un meci dramatic, nationala de handbal feminin a Romaniei a obtinut una dintre cele mai rasunatoare victorii din ultimii ani, reusind sa invinga campioana olimpica en-titre, Danemarca. Elevele lui Cornel Otelea s-au impus cu 25-24, intr-un meci cu un final dramatic.


MIHAI IGIROSANU

START. Echipa romana a avut un start fabulos de partida, conducandu-si adversarii in primele patru minute la cinci goluri diferenta. Treptat, nordicele s-au regrupat, dar echipa noastra a intrat, totusi, in avantaj dupa prima repriza, 12-11.

AVANTAJ. Repriza secunda a inceput aproape identic cu nationala Romaniei controland jocul gratie, in special, aruncarile precise izbutite de interii Carmen Amariei si Simona Gogarla. Echipa lui Jan Pittlyck, lipsita de aportul jucatoarelor de baza, care au adus titul olimpic, a revenit din nou pe final, insa romancele au avut stiinta si taria necesara pentru a-si conserva avantajul.

SISTEM. Romania va intra cu doua puncte in faza urmatoare a Campionatului European din Ungaria, care va debuta maine seara si cand echipele ramase in competitie vor fi impartite in doua grupe.

DINAMO
Dinamo Baumit a ratat calificarea in sferturile Cupei EHF. Dupa ce in tur pierdusera la doua goluri, 29-31, misiunea dinamovistilor devenise aproape imposibila. Pentru a se califica, bucurestenii aveau nevoie de o victorie la o diferenta cel putin egala in Suedia, pe terenul suedezilor de la IFK Skovde HK. Desi nu au reusit acest lucru, comportarea romanilor in fata detinatoarei Challenge Cup a fost mai mult decat onorabila. Condusi cu cinci goluri la pauza, 15-10, dinamovistii au revenit in partea secunda si au terminat la egalitate, 28-28.

UZTEL
Echipa ploiesteana, Uztel Ploiesti, a plecat in Elvetia cu un avantaj de trei goluri, dupa ce in tur castigase cu 33-30 in fata elvetienilor de la TSV Otmar St. Gallen. Cu toate acestea, diferenta nu a fost suficient de mare pentru a le asigura calificarea in sferturile de finala, deoarece, pe teren propriu, formatia elvetiana s-a impus la 7 puncte, 33-26. Singura reprezentanta a Romaniei in Challenge Cup ramane HC Minaur Baia Mare, care a trecut in optimi de formatia Red Boys Differdange, din Luxemburg.

DERBY
In ultima etapa a turului Ligii Nationale de handbal masculin, Minaur Baia Mare a castigat in fata Stelei, pe propriul teren, cu 35-30. Partida a fost foarte tensionata. Antrenorul Stelei, Vasile Stanga, a vrut sa-si retraga echipa de pe teren, in minutul 46, dupa ce jucatorul eliminat, Buceschi, a fost imbrancit in tribuna de mai multi spectatori. Jocul s-a reluat dupa doua minute de intrerupere. Dupa acest rezultat, Minaur ocupa locul 2 la finele turului, in timp ce Steaua a terminat pe locul 3. Lider este HCM Constanta.
×
Subiecte în articol: sport