x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal: Omer, suspendat, Gaţu stă pe loc

Handbal: Omer, suspendat, Gaţu stă pe loc

18 Aug 2009   •   00:00

Consiliul de Administraţie al FRH, reunit ieri, a decis suspendarea lui Aihan Omer din funcţia de antrenor principal al echipei naţionale masculine.

Hotărârea este una firească, având în ve­dere că încă de la data de 6 august Fede­raţia Europeană de Handbal anun­ţase că Omer împreună cu fostul vicepre­şe­din­te al FRH, Petre Paleu, au fost suspendaţi pentru cinci ani din toate competiţiile inter­na­ţio­nale pentru tentativă de mituire a unor arbitri. "Con­siliul de Administraţie îşi asumă răspunderea hotărârii Tribunalului de Arbitraj al EHF şi analizează oportunitatea înaintării unui apel. Omer e suspendat până la data solu­ţio­nă­rii apelului", a spus Elena Frâncu, unul dintre membrii CA. Apelul poate fi înaintat până la 27 august. "Momentan, echipa naţională nu e afectată, pentru că nu are nici o activitate până în octombrie. Ne vom sfătui cu nişte jurişti şi vom vedea dacă de­pu­nem apelul", a declarat preşedintele FRH, Cris­tian Gaţu.


PREŞEDINTELE ŞTIA
Scandalul a fost declanşat în luna martie, când arbitrii danezi Martin Gjeding şi Mads Hansen au dezvăluit că Omer şi Paleu le-ar fi oferit câte 30.000 de euro pentru a ajuta Ro­mâ­nia la meciul cu Muntenegru, din preliminariile Campionatului Mondial, care s-a disputat la 14 iunie 2008 la Oradea. În afară de suspen­da­rea celor doi oficiali, FRH s-a ales şi cu o amendă de 27.500 de euro.

Într-o discuţie privată cu un jurnalist de la Academia Caţavencu, înregistrată fără ştirea sa, Gaţu a recunoscut că ştia de faptul că Omer şi Paleu in­ten­ţio­nau să le ofere bani arbitrilor. El a negat că nu ştie nimic pentru ca sancţiunile să nu fie şi mai drastice.


"E ULTIMUL MANDAT"
În ciuda faptului că acest scandal ştirbeşte prestigiul handbalului nostru, Cristian Gaţu a anunţat că îşi va duce mandatul până la capăt. "A demisiona în acest moment ar însemna că recunosc, de fapt, implicarea în scandalul aşa-numitei tentative de corupere a arbitrilor, ceea ce resping categoric. Până la Adunarea Generală de alegeri, programată peste aproximativ o lună, am datoria să duc la bun sfârşit toate obligaţiile pe care mi le-am asumat. La Adunarea Generală din 2005 mi s-a încredinţat actualul mandat şi am anunţat oficial şi ferm că la expirarea lui nu voi mai candida la preşedinţia FRH", se arată într-un comunicat semnat de Cristian Gaţu şi postat pe site-ul FRH.

×
Subiecte în articol: sport demiterea omer aihan