x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Herbert Muller: Numirea lui Ryde va schimba mentalitatea handbalului românesc

Herbert Muller: Numirea lui Ryde va schimba mentalitatea handbalului românesc

de Ovidiu Ciutescu    |    10 Sep 2008   •   00:00
Herbert Muller: Numirea lui Ryde va schimba mentalitatea handbalului românesc

Numirea lui Thomas Ryde pe banca tehnică a echipei României începe să nască reacţii. Astfel, antrenorul echipei de handbal Rulmentul Braşov, Herbert Muller, a declarat că oficialii Federaţiei Române de Handbal au luat o decizie foarte bună cînd l-au ales pe suedez pentru a prelua echipa naţională feminină.

Numirea lui Thomas Ryde pe banca tehnică a echipei României începe să nască reacţii. Astfel, antrenorul echipei de handbal Rulmentul Braşov, Herbert Muller, a declarat că oficialii Federaţiei Române de Handbal au luat o decizie foarte bună cînd l-au ales pe suedez pentru a prelua echipa naţională feminină.

 

FELICITĂRI. "Îmi convine foarte mult această numire a lui Thomas Ryde la naţională. Au ales bine şi cred că se va schimba o grămadă de lucruri de acum încolo, inclusiv mentalitatea din handbalul românesc. Va face treabă bună la naţională. Are performanţe foarte mari în spate şi este în stare să ducă naţionala acolo unde trebuia să fie de 4 ani, în vârful ierarhiei mondiale", a declarat Herbert Muller, care a adăugat că nu crede că Ryde va avea probleme în a ţine în frîu caracterele puternice de la naţionala feminină. Referitor la relaţia lui Thomas Ryde cu antrenorii de la echipele din Liga Naţională, Hebert Muller a spus: "Îl cunosc pe Ryde ca şi coleg, mai ales că am făcut cîteva jocuri amicale pe vremea când el era la Viborg şi eu la Nurnberg. Din partea mea va avea toată disponibilitatea şi sînt sigur că acest lucru este valabil şi la ceilalţi antrenori din campionat".  Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat marţi că a ajuns la un acord de principiu cu tehnicianul suedez Thomas Ryde pentru a prelua funcţia de selecţioner al echipei naţionale feminine. "Am făcut o propunere pentru a aduce un antrenor străin, iar şase din cei zece membri au votat 'pentru'. Avem un acord de principiu cu Thomas Ryde, iar acesta a solicitat doi antrenori secunzi români. Obiectivul nostru la următorul Campionat European va fi clasarea pe unul dintre primele trei locuri", a spus Gaţu.

 

PALMĂ MERITATĂ. Susţinătoare fără rezerve a numirii lui Radu Voina ca antrenor al României, fosta vicecampioană mondială Elena Frîncu a comentat pentru Jurnalul Naţional alegerea lui Ryde ca fiind „o palmă pe care antrenorii români o merită din plin! La ora aceasta, în afară de numele lui Radu Voina, niciunul dintre românii propuşi nu avea calitatea morală şi nici valorică pentru a pregăti aceste fete. Le-a trebuit o lecţie şi au primit-o! Handbalul feminin nu are antrenori de valoare cum au băieţii. Şi mă refer aici la un Omer Aihan, Radu Voina sau Vasile Stîngă”. Şefa sportului constănţean spune că tot Consiliul de Administraţie al FRH este vinovat pentru insuccesul lui Tadici „şi spun asta ca una fiind una dintre puţinele persoane care a avut puterea să le întîmpine pe fete cu flori la sosirea din China. Atunci, Lecuşanu mi-a zis: Şi dumneavoastră sînteţi vinovată. Aţi ştiut ce se întîmplă cu noi şi nu aţi zis nimic. Avea dreptate fata”. Thomas Ryde are ca aobiectiv la campionatele europene din Macedonia clasarea echipei pe locurile 1-3. Elena Frîncu a vorbit şi despre salariul lui Ryde. „Nu ştiu suma precisă. Ştiu doar ca va avea un salariu de trei ori mai mic decît Gheorghe Tadici”. Suma vehiculată ca salariu pe care îl va primi antrenorul nordic este de circa 6.000 de euro lunar. Echipa naţională de handbal feminin a României a rămas fără selecţioner ca urmare a faptului că lui Gheorghe Tadici nu i s-a mai prelungit contractul, scadent la 31 august, din cauza rezultatelor slabe de la Olimpiada de la Beijing.

 

×
Subiecte în articol: sport ryde thomas ryde