x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hitzfeld a depins de toanele sotiei

Hitzfeld a depins de toanele sotiei

02 Iul 2004   •   00:00

Dupa demisia lui Rudi Voller, federatia germana cauta un inlocuitor. Primul contactat a fost legendarul Franz Beckenbauer, insa acesta a refuzat categoric. Mare favorit a fost Otmar Hitzfeld, insa negocierile au picat din cauza impotrivirii sotiei antrenorului.

MIHAI IGIROSANU

Presedintele forului german (DFB), Wolfgand Mayer-Vorfelder, s-a intalnit marti, la Lisabona, cu fostul antrenor al lui Bayern München, iar presa germana a dezvaluit ca discutiile se afla intr-un stadiu foarte avansat.

Negocieri finalizate

"Misiunea mea este acum completa. Ne-am pus de acord asupra tuturor punctelor noului contract, care se va intinde pe durata a doi sau patru ani. Asteptam ca in cateva zile Otmar Hitzfeld sa ne comunice decizia sa. De fapt, el a fost primul si singurul candidat la care m-am gandit inca imediat dupa ce Rudi Voller mi-a spus ca renunta la post", a declarat miercuri liderul forului german. Hitzfeld este cel mai galonat tehnician al momentului in fotbalul din Germania, castigand titluri de campion atat cu Borussia Dortmund, cat si cu Bayern Munchen.

Obstacole nebanuite

Conform celor de la "Kicker", Hitzfeld a cerut cateva zile de gandire, in care, surprinzator, intampina greutati tocmai din familie. El spera sa o convinga pe sotia sa, Beatrix, ca "a fi selectionerul "Mannschaft-ului" nu e un lucru atat de rau". Contactata de publicatia respectiva, doamna Hitzfeld a declarat: "Sunt intru totul impotriva posibilei preluari de catre Otmar a echipei nationale a Germaniei, dar daca voi observa ca el tine neaparat nu voi putea sa fiu un obstacol in calea lui".

In momentul aflarii vestii, Mayer-Vorfelder s-a mentinut ferm pe pozitii: "In urma tratativelor am tras concluzia ca Otmar este foarte interesat de a deveni selectionerul Germaniei", a declarat oficialul DFB. Ieri insa, Hitzfeld a anuntat ca nu preia nationala Germaniei.
×
Subiecte în articol: sport hitzfeld