x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hochei pe gheata - Steaua, campioana sezonului regulat

Hochei pe gheata - Steaua, campioana sezonului regulat

13 Dec 2004   •   00:00

Vineri si sambata, pe patinoarul "Mihai Flamaropol", HC Steaua a castigat fara probleme derby-urile cu rivalii de la SC Miercurea-Ciuc.

Click pentru a mari imaginea
Elevii lui Marius Gliga s-au impus cu 8-1 si 4-1, asigurandu-si prima pozitie la finele sezonului regulat, care ii va permite sa dispute trei dintre cele cinci meciuri ale play-off-ului pentru titlu de campioana la Bucuresti.

SPULBERATI. Detinatori ai titlului, "ciucanii" au fost realmente spulberati, in cele doua intalniri, de o echipa stelista care a demonstrat o forma de zile mari. In meciul de sambata, pentru "militari", au punctat ucraineanul Emilyanenko (2), Timaru si Lupascu, iar onoarea harghitenilor a fost aparata de Simon. "Chiar daca meciul a fost mai echilibrat, consider ca am jucat mult mai bine astazi. Paradoxal, Miercurea-Ciuc parca a avut ieri mai multe ocazii de a marca. Sunt extrem de multumit de joc si, bineinteles, de rezultat. Inca de la inceputul sezonului ne pregatim in asa fel incat sa facem ca anul acesta sa fie al Stelei", a declarat antrenorul gazdelor, Marius Gliga.

RECORD. Ros-albastrii au incheiat sezonul regulat fara sa cunoasca infrangerea pe teren, realizand unul dintre cele mai spectaculoase parcursuri din ultimul an. Singurul insucces consemnat in clasament s-a produs pe 30 octombrie, la Miercurea-Ciuc, cand Steaua a parasit gheata din cauza unor decizii ale arbitrilor, pierzand prin forfait, cu 0-5. Intalnirea de sambata dimineata a fost una destul de dura, doi dintre stelisti, Geru si Pisarenko, parasind terenul foarte "sifonati". "Zgarieturile de pe gatul meu sunt rezultatul unei confruntari cu un adversar. Norocul lui a fost ca nu am vrut sa-i raspund", a explicat ucraineanul Pisarenko. (Mihai Igirosanu)

PLAY-OFF
Primul dintre cele 5 meciuri care vor decide titlul de campioana se va desfasura, mai mult ca sigur, anul viitor, in luna februarie. Asa cum au obisnuit in ultimele sezoane, harghitenii intentioneaza sa aduca mai multi jucatori straini doar pentru cele cinci intalniri: "Aceasta este formula in care vom continua noi, indiferent daca cei de la Miercurea-Ciuc vor incerca, asa cum au facut si anul trecut, sa aduca jucatori din afara care sa joace numai play-off-ul si sa castige in locul lor. Cred ca acest lucru nu este benefic pentru hocheiul romanesc", a declarat antrenorul Stelei, Marius Gliga.

TRICOLORI
Din 17 decembrie, echipa nationala a Romaniei va participa, in Ucraina, la un puternic turneu international, fiind invitata in locul Croatiei. Din pacate, tricolorii vor deplasa un lot format doar din jucatori care activeaza in campionatul intern, care nu va fi condus de antrenorul principal, Daniel Herlea. Echipa pregatita de Ion Martin si Gheorghe Halauca va juca, impotriva Ucrainei (17), Letoniei (18) si a Kazahstanului (19).

×
Subiecte în articol: sport