x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ia nastere SC Dinamo 1948

Ia nastere SC Dinamo 1948

10 Dec 2004   •   00:00

Comitetul Director al FC Dinamo a discutat transformarea echipei in societate pe actiuni si, in acelasi timp, cotarea clubului la bursa. Totul trebuie parafat insa pana pe 15 decembrie, in caz contrar riscandu-se neprimirea licentei pentru 2005

DANIEL STAN

SIGUR. Presedintele CA, Nicolae Badea, a precizat: "Nu se pune problema sa nu primim licenta. Noua societate va functiona legal la termenul impus de regulamentul FIFA"
Transformarea gruparii campioane in societate pe actiuni a fost adoptata in cadrul sedintei de joi a Comitetului Director. De asemenea, conducerea "cainilor" a stabilit ca actiunile sa se puna in vanzare incepand de saptamana viitoare.

DISOCIERE. Viitoarea societate se va numi SC Dinamo 1948 SA si urmeaza sa fie cotata la bursa "Bucharest Stock Exchange". Ea trebuie sa intre in legalitate din data de 15 decembrie, in caz contrar clubul riscand sa nu primeasca licenta pentru anul 2005. Prin noua denumire, s-a urmarit disocierea de clubul sportiv, care se afla in subordinea Ministerului de Interne. Cum CS Dinamo era actionar majoritar la fosta societate, SC Dinamo 2001-SRL, sub care fiinta si FC Dinamo, transformarea in societate pe actiuni nu putea fi posibila din ratiuni ministeriale.

BUGET. Urmare a acestei transformari, sunt posibile mai multe schimbari la nivelul conducerii. Din viitorul Consiliu de Administratie vor face parte doar persoanele care vor cumpara actiuni. "Cati ne vom strange, atatia vom fi pe viitor la Dinamo. Acum se va vedea cine iubeste cu adevarat aceasta echipa. Sunt convins ca oamenii care au dat bani pana acum o vor face si mai departe, plus o serie de alte persoane care doresc sa investeasca la Dinamo", a declarat directorul executiv Cristi Borcea. Se estimeaza ca bugetul pentru anul viitor sa fie de 8 milioane de dolari.

PLANURI
Antrenorul Ioan Andone a condus ieri ultimul antrenament al "cainilor" pe 2004, iar seara a avut loc banchetul de sfarsit de an, la restaurantul McMoni’s, unde a participat intreaga echipa si staff-ul de conducere. Daca jucatorii vor intra in vacanta, tehnicianul dinamovist urmeaza sa mai aiba o intrevedere cu sefii clubului, martea viitoare, pentru a stabili strategia sezonului de primavara. In acelasi timp, "Ando" va prezenta lista cu achizitiile pe care si le doreste, precum si analiza turului de campionat.

INLOCUITORI
Iminenta plecare a lui Ionel Danciulescu la o echipa din strainatate a fost acoperita de oficialii dinamovisti, care l-au transferat de la Apulum Alba-Iulia, pentru suma de 75.000 de dolari, pe atacantul Tibor Moldovan. Acesta, care este pentru cinci ani jucatorul echipei Dinamo, a semnat un precontract inca din iarna trecuta, insa scandalul cu fosta sa prietena si o accidentare i-au amanat transferul. De altfel, parafarea actelor nu a fost o problema, fiind legalizata intelegerea initiala. In Stefan cel Mare, Moldovan va avea un salariu de 30.000 de dolari pe sezon, suma care va creste progresiv in fiecare an. Altfel, in aceste zile, directorul executiv, Cristi Borcea, si "vicele" Gigi Netoiu, vor discuta despre alte doua posibile transferuri: Gigel Bucur, de la Sportul Studentesc, si Octavian Chihaia, de la FC National.

×
Subiecte în articol: sport dinamo