x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Kazahul Ilhan Dostiev a câştigat Turul României

Kazahul Ilhan Dostiev a câştigat Turul României

de Redacția Jurnalul    |    18 Aug 2024   •   19:20
Kazahul Ilhan Dostiev a câştigat Turul României

Rutierul kazah Ilhan Dostiev (Astana Qazaqstan Development Team) a câştigat, duminică, ediţia a 56-a a Turului ciclist al României.

Dostiev a fost urmat în clasamentul final al cursei de colegul său italian Davide Toneatti, la 01 min 11 sec, de slovacul Lukas Kubis (Elkov - Kasper), la 01 min 29 sec, şi de românul Cristian Răileanu, component al echipei naţionale, tot la 01 min 29 sec.

În etapa a cincea, ultima a Turului României, desfăşurată în circuit pe Bulevardul Unirii din Bucureşti, s-a impus la sprint neozeelandezul Lewis Bower (Groupama - Fdj), cronometrat cu timpul de 2 h 02 min 12 sec pe 98,4 km. Pe locul secund a sosit francezul Ronan Auge (Groupama - Fdj), iar al treilea a fost Kubis. Cel mai bine clasat român a fost Mihnea-Alexandru Harasim (Team Skyline), pe locul 10, în acelaşi timp cu învingătorul.

Bower a obţinut a doua victorie de etapă la această ediţie, după cea de vineri, din etapa a treia, încheiată la Cristian (Braşov).

Kubis a fost cel mai bun sprinter, Dostiev a ocupat primul loc în clasamentul căţărătorilor, fiind în acelaşi timp şi cel mai bun tânăr ciclist (U23). Cristian Răileanu a fost cel mai bun român, iar titlul de cea mai bună echipă a revenit Astana Qazaqstan Development Team.

Dostiev îi succede în palmaresul cursei britanicului Mar Stewart, câştigătorul din 2022. În 2023, cursa nu s-a desfăşurat din motive financiare. Ultimul român care a câştigat Turul României a fost Eduard Grosu, în 2020.

Dostiev este al treilea kazah care câştigă cursa, după Serghei Tretiakov (1999) şi Vadim Kravcenko (2000).


AGERPRES

×
Subiecte în articol: ilhan dostiev tur România ciclism