x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport In conflict cu primarul Iasiului

In conflict cu primarul Iasiului

27 Oct 2004   •   00:00

In conferinta de presa sustinuta ieri dimineata, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Ion Craciunescu, a declarat ca s-a gandit la inlocuirea arbitrului asistent, Marcel Savaniu, de la partida la care a fost delegat in cadrul grupelor Cupei UEFA, dupa greseala comisa la meciul Poli AEK - FC Arges, din etapa a 11-a a Diviziei A.

PROBLEME. Ion Craciunescu nu prea are motive sa zambeasca din cauza greselilor si a conflictelor interne
MOTIVATIE. "Ne-am gandit la varianta inlocuirii lui Savaniu, dar era prea tarziu si nu aveam ce face. Il salveaza faptul ca nu am avut prea mult timp la dispozitie pentru a-l schimba. Oricum, o sa plateasca pentru greseala de la Timisoara", a precizat seful arbitrajului romanesc. Asistentul a anulat golul marcat de timisoreanul Ilie Poenaru (‘77), in partida incheiata cu scorul de 2-0 in favoarea celor de la FC Arges. Saptamana viitoare, Savaniu va fi arbitru asistent la un meci din grupele Cupei UEFA, care urmeaza a fi anuntat ulterior.

CONFLICT. Ion Craciunescu a facut referire si la arbitrul Sorin Burloiu. "La meciul echipei Poli Iasi, de la Craiova, Burloiu a anulat un gol perfect valabil Universitatii si a platit scump: l-a costat locul de pe lista FIFA", a spus presedintele CCA. De asemenea, fostul arbitrul international s-a aratat deranjat de atacurile venite din partea primarului Iasiului. "Am vazut ca domnul Nichita reclama ca i-am trimis numai arbitri FIFA la meciurile de acasa. Dansul este primar, sa-i fie de bine ca a fost ales. Probabil ca a rezolvat problemele din Iasi si acum se orienteaza spre arbitraj", a declarat Craciunescu, care a mai adaugat ironic: "A fost si un arbitru mare domnul Nichita, probabil ca au fost sfaturi de Divizia C, acolo unde a arbitrat".

TUDOR, NR.1

Presedintele CCA considera ca Alexandru Tudor este singurul arbitru roman care poate ajunge in Top Class. "Prin prestatia de la derby-ul Rapid - Dinamo, Alexandru Tudor ne-a convins ca este cel mai bun arbitru roman al momentului. El a parcurs toate etapele de accedere in First Class", a anuntat Craciunescu. Cu prilejul ultimei emisiuni "Recursul Etapei", Craciunescu a dezvaluit ca CCA a trimis deja o propunere la Comitetul Executiv, prin care solicita scoaterea din regulament a clauzei conform careia un arbitru din Bucuresti sa nu poata arbitra o echipa din Capitala contra uneia din provincie.

DIVIZIA C

Ion Craciunescu a mai spus ca se confrunta cu probleme la arbitrii din Divizia C, care aduc diverse scutiri medicale si amana astfel efectuarea testelor fizice. "Avem arbitri in Divizia C care sunt sau se dau accidentati si nu putem sti exact pe cine putem conta. Aduc tot felul de scutiri, unele hilare, dar sunt scutiri si nu avem ce sa le facem", a spus seful arbitrilor. Presedintele CCA a precizat ca se vor lua masuri dure impotriva acestora, mergand chiar pana la excludere. "Comisia similara din Federatia germana a invitat arbitri romani la un curs de instruire, care urmeaza a se desfasura in perioada 11-13 noiembrie", a incheiat presedintele CCA.
×
Subiecte în articol: sport