x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Inca 8.000 de abonati ramasi fara Telesport

Inca 8.000 de abonati ramasi fara Telesport

29 Oct 2004   •   00:00

Telesport, televiziunea care transmite cele mai multe partide din Divizia A, are din nou probleme cu operatorii de cablu. Postul a fost scos din grila de programe a inca 8.000 de abonati din Bucuresti.

VICENTIU NEAGOE, IONUT PADURARU

SINGUR. Horatiu Nicolau (centru) nu se poate baza nici pe sprijinul presedintilor de club, ci doar pe Justitie
In capitala, Telesport putea fi vazut doar de 25.000 de abonati. Dintre acestia, aproximativ 17.000 erau abonati la Cable Vision Romania (CVR), iar restul la Tour Imex SRL, societate de cablu cu sediul in Rm.Valcea.

PRELUARE. Aceasta din urma avea in Bucuresti 7.895 de abonati, in zonele Stirbei Voda si Colentina. Numai ca, incepand cu data de 1 septembrie 2004, Tour Imex a cesionat partile sociale ale retelei din Bucuresti companiei RCS, care alaturi de Astral si UPC, reprezinta 70% din piata romaneasca de cablu, detinand si 60 de procente din actiunile televiziunii concurente, TV Sport.

CACEALMA. La 18 septembrie, Tour Imex a instiintat Telesportul ca factura conform contractului pentru cei 7.895 de abonati din Bucuresti se va face catre RCS. In urma acestei instiintari, Telesport a trimis o hartie catre RCS, prin care ii instiinta pe acestia ca vor fi facturati conform declaratiei RCS. Fara a primi un raspuns scris la aceasta instiintare, telefonic, un reprezentant al RCS i-a comunicat lui Horatiu Nicolau, directorul televiziunii, sa nu opreasca transmisia, problema urmand a fi rezolvata ulterior. Intre timp, abonatii se plangeau ca nu mai pot receptiona Telesportul, scos din grila de programe chiar de la data preluarii, 1 septembrie. Decizia a devenit oficiala ieri, cand RCS a instiintat ca nu poate retransmite programele Telesport, pretextand ca nu au un contract semnat cu aceasta televiziune. Insa Horatiu Nicolau spune ca acest contract exista, dar nu si-a intrat in drepturi deoarece RCS nu l-a recunoscut.

PROCES. Datorita sesizarilor venite de la sute de abonati nemultumiti de politica RCS, Oficiul pentru Protectia Consumatorului a fost sesizat si are un proces pe rol cu societatea de cablu. Pana la finalizarea actiunii judecatoresti insa, in Bucuresti programele Telesport, televiziunea care detine drepturile de retransmisie a partidelor din Divizia A, pot fi urmarite doar de 17.000 de abonati.

ACUZATII

"RCS a preluat o societate cu care noi aveam contract si ne-au scos din grila, ca nu au nici un interes sa facem concurenta TV Sportului, la care ei sunt actionari. Abonatii sunt nemultumiti. Erau obisnuiti sa vada la noi 3 meciuri din Divizia A, campionatul englez si baschet din NBA. RCS nu recunoaste contractul cu noi si scoate programele dupa bunul plac. Singura speranta ramane justitia" - Horatiu Nicolau, presedinte Telesport
×
Subiecte în articol: sport telesport